65145
14:51 4.102018

Кращих освітян Закарпаття відзначили нагородами

Життя 4384

Традиційно, у першу неділю жовтня, в Україні вітають з професійним святом усіх працівників освіти. На Закарпатті теж привітали освітян та вручили премії найкращим.

Урочистості відбулися у четвер, 4 жовтня, в обласному палаці дитячої та юнацької творчості ПАДІЮН.

Актовий зал був наповнений вщент. Участь у святковому заході взяли педагогічні працівники закладів дошкільної, загальної середньої, професійно-технічної, позашкільної та вищої освіти області. Усі – у вишитих сорочках та з блиском в очах.

Привітати освітян області з професійним святом завітали голова Закарпатської облради Михайло Рівіс та заступник голови ОДА Ярослав Галас.

Урочисте дійство  відкрила в.о. директора департаменту освіти і науки ОДА Ганна Сопкова, яка подякувала освітянам за їхній нелегкий труд.

– Я не перестаю повторювати, що на Закарпатті найкращі діти і у них найкращі педагоги. Навіть попри те, що за результатами ЗНО ми далеко не найкращі. Я все-одно думаю, що все так не буде. Тож давайте зробимо так, щоб мої сподівання здійснилися, – наголосила Ганна Сопкова.

Відтак з вітальними промовами до присутніх звернулися представники обласної влади, які наголосили на тому, що вчитель – це насправді покликання та подвиг.

Далі посадовці вручили щорічну обласну педагогічну премію імені Августина Волошина сімнадцятьом закарпатцям. Відзнаку присуджують вже одинадцятий рік поспіль. Варто зазначити, що цьогоріч її сума склала 9 тис. грн.

Світлана Голомб, вчитель хімії Ужгородської школи -інтернату з поглибленим вивченням окремих предметів Закарпатської облради – цьогоріч у списку лауреатів.

– За останні роки у мене були четверо учнів, які склали ЗНО на 200 балів. Як ми цього досягли? Усе просто – ми багато працювали. Притім це була робота не тільки вчителя та учня, але й батьків, – наголосила вчитель. – Мій робочий стаж – 35 років. Щоб мотивувати дитину, потрібно самому багато працювати і підтримувати учня у всіх його починання.

Також цьогоріч семеро закарпатських освітян були удостоєні відомчих відзнак – почесного нагрудного знаку «Василь Сухомлинський» до 100-річчя з дня народження видатного українського педагога, публіциста, письменника і поета.

По завершенню урочистостей освітян потішили концертом та фуршетом.

Христина БІКЛЯН

ВІДЕО: Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах