65063
15:32 3.102018

У Хусті активісти зариблюють Тису. На черзі – р. Ріка

Життя 4400

Днями небайдужі хустяни, а саме активісти ГО “Наша Тиса” спільно з представниками ГО “Фойта” та юними пластунами станиці “Хуст Пласт НСОУ” провели зариблення річки Тиса судаком. Під час екоакції в річку було випущено 70 мальків судака загальною вагою 38 кілограмів. Зариблення проведено на чотирьох локаціях: біля Велятинського мосту, у двох місцях біля Кривського мосту та в районі ресторану “Тиса”.

Ініціатором кампанії виступив хустянин, голова нещодавно створеної громадської організації “Наша Тиса” Тарас Завірський, який вже давно займається відновленням іхтіофауни місцевих водойм, спільно з представниками Держрибагентства бореться з браконьєрами.

“Безсумнівно, ідея зариблення річок актуальна і дуже важлива. Не менш суттєвим є і відтворення популяції риби у водоймах району, боротьба із браконьєрством і навчання культури риболовлі самих рибалок. Це важливо і для нас зараз, і для майбутніх поколінь. Тому ми радо долучилися до акції й надалі вже спільно шукаємо однодумців, адже зариблення проводиться за кошти громадських організацій, небайдужих хустян. Приміром, вартість зариблення судаком обійшлася в 5 тисяч гривень. Зауважу, для бажаючих допомогти в магазинах для рибалок розміщені спеціальні сриньки для пожертв, а також кошти можна перерахувати на картку, номер якої опубліковано на сторінці ГО “Наша Тиса” в Фейсбуці, – поділився з “КО” голова ГО “Фойта” Анатолій Ільницький.

Наступну екоакцію активісти планують на кінець жовтня. На цей раз у намірах провести зариблення р.Тиса мальком судака і осетра та р.Ріка – мальком форелі струмкової й лосося.

Богдана КЛЕКНЕР, фото Е.Драба

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах