65057
15:19 3.102018

«Капітальному ремонту набережної Незалежності бути», – Ужгородська міська рада

Життя 5047

Сьогодні, 3 жовтня, в Ужгородській міській раді відбулася прес-конференція керівництва міста, щодо скандального капремонту набережної Незалежності.

Нагадаємо, передувало цьому засідання архітектурно-містобудівної ради при управлінні містобудування та архітектури Ужгородської міської ради, де розглянули проект завдання на проектування капітального ремонту набережної Незалежності, який подала громадська організація «Інститут міста Ужгорода».

– У технічному завданні на проектування були певні позиції, які ми напрацьовували спільно з архітекторами та громадськими активістами, які до нас зверталися із зауваженнями з реалізації цього проекту. Тож ми дійшли згоди і готові розпочинати роботи на цьому об’єкті, – наголосив міський голова Богдан Андріїв.

Прийнятий напередодні документ погодив головний архітектор Ужгорода Олег Боршовський, затвердив начальник департаменту міського господарства Володимир Бабидорич, підписав керівник «КБК» Ігор Петрик, на підставі чого укладена додаткова угода щодо проведення капремонту набережної Незалежності.

За словами головного архітектора міста, було звернення громадської організації на ім’я міського голови, щодо внесення змін та коригування проектної документації капітального ремонту набережної. Вони подали свій проект завдання на проектування, який був сформований активістами, ініціативною групою. Відтак участь у засіданні архітектурно-містобудівної ради взяли заслужені архітектори: Владислав Ганзел, Петро Сарваш, Олександра Вдовіна, Олександр Шеба, Ігор Броді.

– Ми пройшлися по кожному пункту запропонованого завдання на проектування та узгодили його. Врахували усі пропозиції активістів. Далі згідно протоколу містобудівної ради ми направили дане завдання у департамент житлово-комунального господарства.

Роботи розпочнуться із проїжджої частини. До тротуарної частини перейдуть тільки по завершенню цих робіт.

Наразі увесь проект та супровідна документація є у вільному доступі на сайті міськради, – наголошує керівництво міста.

Що стосується бруківки, яку нещодавно знайшли під шаром асфальту на проїжджій частині набережної, то міський голова наголосив, що її потрібно вивчати.

– Мусимо з’ясувати в яких роках її виклали, якої вона якості, і на якій площі від усієї набережної викладена, а для цього маємо розпочати роботи на проїжджій частині, – зазначив Богдан Андріїв.

Як зазначив керівник товариства «КБК» Ігор Петрик, до ремонтних робіт приступлять вже найближчим часом. Розпочнуть із холодного фрезерування (зняття) асфальту з проїжджої частини.

Під час прес-конференції керівництво міста наголосило, що готове розробити програму, виділити фінансування, залучити громадських активістів, щоб спільно працювати для включення району Малий Галагов до списку Світової спадщини ЮНЕСКО.

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах