63522
14:06 14.092018

В Ужгороді відкрили виставку експонатів зі збірки Сергія Параджанова

Життя 3853

Чимало раритетних експонатів зі збірки родини народного артиста України та Вірменії Сергія Параджанова, із приватних колекцій речей, які належали кіномитцю і які він комусь подарував чи сам зробив, представили сьогодні в Ужгороді на виставці «Імпресія дотику».

На відкритті в історико-культурному комплексі «Совине гніздо» голова Товариства вірменської культури Закарпаття «Арарат» Карен Енокян відзначив, що Параджанов – людина, яка створила абсолютно новий для своєї епохи жанр – кіно-пісню.

Ужгородський міський голова Богдан Андріїв нагадав, що відомий польський режисер Анджей Вайда став на коліна і поцілував Параджанову руку, дякуючи за всесвітній шедевр «Тіні забутих предків». Богдан Євстафійович також подякував організаторам виставки та вірменській громаді Ужгорода за активну участь у житті міста і, скориставшись нагодою, привітав із Днем міста.

Голова ГО «Вірменське товариство культурних зв’язків АОКС-Україна» Олена Оганесян зазначила, що живе в Києві, колись навчалася в школі у Сваляві, а згодом 30 років прожила у Вірменії, тому сьогодні рада вітати край свого дитинства. Наголосила, що виставка міжнародна, оскільки речі, представлені на ній, зібрані з усього світу.

Пані Олена передала в подарунок для бібліотеки Ужгорода від режисера Романа Балаяна диск із фільмом «Ніч у музеї Параджанова», повідомила «Карпатському об’єктиву» прес-служба Ужгородської міської ради.

Виставка «Імпресія дотику» триватиме у «Совиному гнізді» до 30 вересня. Олена Оганесян зазначила, що впродовж перших трьох днів рада буде на прохання відвідувачів детальніше розповісти про експонати виставки, відповісти на запитання.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах