62949
14:29 6.092018

Мир в акварелях: ужгородські школярі долучилися до відзначення Міжнародного дня миру

Життя 5643

Малювання – це чудова можливість для дітей «відкритися», поділитися своїми емоціями та думками. Вже близько півроку в приміщенні дитячої бібліотеки на вул. 8 Березня, що в Ужгороді, проводять гурток малювання.

До Міжнародного дня миру там провели відкритий арт-захід. Діти під керівництвом професійного викладача створювали малюнки на тему миру в своїй сім’ї та рідному місті.

Як розповіла Валентина Митровцій, керівник проекту “Сокоти свій варош”, проект реалізовується вже 6 місяців на території цієї бібліотеки.

– Здійснюється він за фінансування ЄС, Міжнародної організації міграції, – зазначила пані Валентина. – Цей проект втілюється в життя у 49 громадах України і ми є одними із переможців. 21 вересня в Україні будуть проводитися заходи з нагоди Дня миру. Ми трошки ці події пришвидшили і саме сьогодні в рамках цього проекту, здійснюємо такий захід. Дітки під керівництвом вчителя, займалися малюванням протягом 6 місяців. Сьогодні вони будуть малювати на тему миру в Ужгороді, Закарпатті та загалом в Україні. Хочу зазначити, що в рамках цього проекту бібліотека отримала обладнання на 300 тис. грн.

За словами Олени Гудь, керівник гуртка малювання, цей проект дуже цікавий. Він об’єднав різних дітей та відкрив у них приховані таланти.

– Мир починається з нашої домівки, з нашої сім’ї. Тому сьогодні ми будемо зображати наш рідний Ужгород, наш край, – розповідає викладач. –  На гурток до нас приходило багато дітей. Оскільки є такі сім’ї, які не в змозі оплатити гуртки. А тут вони мали можливість безкоштовно пройти курси малювання. Ми виконували різні графічні роботи, малювали гуашшю.

Дітям гурток малювання надзвичайно сподобався. Кажуть, найбільше вразила невимушена атмосфера і те, що вони могли повністю проявити свою фантазію. Тож планують й надалі брати участь у подібних заходах.

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини