62692
12:53 3.092018

До Рахова на фестиваль-ярмарок привезли 12 тонн бриндзі

Життя 3629

Стартувало свято традиційно святковою ходою в супроводі трембітарів, троїстих музик, кінної групи та вівчарів від центру міста до головної сцени свята в амфітеатрі «Буркут», де відбулося урочисте відкриття фестивалю-ярмарку, запалили полонинську ватру та зустріли вівчарів з полонин.

Найбільший фестиваль краю розпочався і вже радує гостей цікавими родзинками – конкурсом на найкращу гуцульську овечу бриндзю, майстер-класами з приготування нетрадиційних страв із бриндзею від львівських шеф-кухарів, презентацією продукції Асоціації виробників традиційних карпатських високогірних сирів.

Виробників унікального продукту – овечої бриндзі, яка першою серед українських продуктів претендує на отримання європейської марки географічного зазначення, – приїхало на фестиваль близько п’яти десятків. Вони привезли до Рахова 12 тонн бриндзі.

Цього року на фестивалі вперше провели конкурс на найкращу гуцульську овечу бриндзю за участі французьких, італійських та вітчизняних експертів. На їхній розсуд було представлено 13 зразків: дев’ять молодих цьогорічних сирів і чотири минулорічних витриманих. Перемогу в конкурсі здобули виробники із Лазещини, Чорної Тиси та Рахова, повідомляє zakarpattya.net.ua.

Зірковими учасниками концертної програми свята стали Народні артисти України Віктор Павлик і Степан Гіга, Заслужений артист України Павло Доскоч та інші зірки української естради.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах