62412
18:31 31.082018

Виставкову залу Генерального консульства Угорщини в Ужгороді прикрасили нові експонати

Життя 6015

Сьогодні, 31 серпня, у приміщенні Генерального консульства Угорщини в місті Ужгород урочисто відкрили виставку картин художника Йожефа Ороса. Митець створює чудові пастельні картини з характерним багатством кольорових відтінків.

Відкривав виставку Ласло Куті, перший заступник Генерального консула Угорщини у місті Ужгород: «Наше консульство однією зі своїх почесних місій вважає представляти закарпатських митців. Сьогодні ми побачимо картини художника, який мав зовсім інший фаховий шлях, але, попри все, мистецтво було частиною його життя. З великою радістю та зацікавленістю дивлюся на його роботи і пишаюся тим, що найближчий місяць вони прикрашатимуть стіни нашого консульства. Я сподіваюся, що ми ще багато разів зустрічатимемося з мистецтвом Йожефа Ороса».

Варто зауважити, що виставкова зала консульства постійно приймає у себе експонати закарпатських митців, а роботи з минулої виставки зняли тільки днем раніше.

Йожеф Орос, у свою чергу, подякував керівництву та працівникам консульства за їхню допомогу і таку велику можливість: «Для мене ця виставка є особливою, адже фактично відбувається на території іншої держави, бо по закону територія консульства є територією Угорської Республіки».

Це перша виставка митця у Закарпатті, але до цього він провів три масштабні виставки, найбільша з яких відбувалася у Чернівецькому обласному художньому музеї ще у 2015 році. Цікаво, що художник практично ніколи не малює з натури – все іде з уяви та фантазії.

Додамо, що художник народився в селі Яноші Берегівського району в угорській родині. Там він закінчив угорськомовну початкову школу, після чого навчався у Берегівській ЗОШ №2. Після закінчення школи, Йожеф Орос працював картографом у Закарпатській геологічній експедиції. Під час навчання у Харківському юридичному інституті працював у художньо-виробничому підрозділі інституту. Протягом наступних років він працював в органах прокуратури п’яти областей нашої держави, серед яких і Закарпатська. У 2010 році Йожеф Орос пішов у відставку з посади прокурора Чернівецької області і почав активно займатися живописом.

Загалом на виставці представлено 27 картин на різну тематику – від пейзажних до абстрактних, проте всі вони насичені яскравими кольорами та композиціями.

Виставка житиме активним «дипломатичним життям», адже до 1 жовтня 2018 року її зможуть побачити всі поважні гості консульства не тільки з Угорщини та України, а й інших європейських країн.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах