6180
14:39 25.052016

Суд зобов’язав «Мукачівводоканал» відшкодувати збитки в сумі 51874 гривні

Життя 2112

1455133007_83Господарський суд Закарпатської області задовольнив у повному обсязі позов щодо стягнення з Мукачівського міського комунального підприємства “Мукачівводоканал” відшкодування збитків в сумі 51874 гривні , повідомила «Карпатському об’єктиву» Державна екологічна інспекція у Закарпатській області.

Державною екологічною інспекцією у Закарпатській області було проведено планову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства ММКП “Мукачівводоканал”. У ході здійснення заходу державного нагляду (контролю) держінспекторами виявлено порушення вимог природоохоронного законодавства ст.17 Закону України “Про відходи” та ст.ст. 44, 70 Водного Кодексу України, що підтверджено результатами інструментально-лабораторних досліджень відібраних проб стічних вод та поверхневих вод р. Латориця в контрольних створах. Відповідно до Методики Держекоінспекцією розраховано розмір відшкодування збитків, заподіяних водним об’єктам внаслідок скидів забруднюючих речовин зі зворотними водами з перевищенням встановленого нормативу ГДС та виставлено претензію ММКП “Мукачівводоканал” на суму 51874 гривні для добровільної сплати.

Оскільки в добровільному порядку комунальним підприємством не було відшкодовано заподіяні збитки, то в інтересах держави в особі Державної екологічної інспекції у Закарпатській області Мукачівською місцевою прокуратурою було заявлено позов до суду.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах