60612
09:24 30.072018

Закарпатці стали учасниками Міжнародного гуцульського фестивалю на Прикарпатті

Життя 4892

Вчора, 29 липня, у місті Яремче Івано-Франківської області завершися ХХV Міжнародний гуцульський фестиваль.

Щороку гуцули з різних куточків України та із-за кордону з’їжджаються на кілька літніх днів до одного із семи гуцульських містечок. Минулого року фестиваль приймала Коломия, а цьогоріч курортне містечко Яремче, біля якого знаходиться відомий туристичний комплекс «Буковель».

Закарпатських гуцулів традиційно представляла Рахівщина. Зокрема, свої вміння на фестивалі демонстрували дитячий фольклорно-етнографічний колектив Ясінянської школи мистецтв, троїсті музики Будинку культури села Білин, фольклорний колектив клубу села Луги, народний аматорський драматичний театр села Костилівка, солістки естрадного жанру Наталія Мачук, Ганна Гафіяк та Іванна Ролюк. Своє мистецтво показали на виставці художники Микола Тушер та Іван Дутчук з Рахова, чиї картини користувалися успіхом у покупців, повідомила “Карпатському об’єктиву” uzhgorod.net.ua.

Закарпаття було представлене й в інтелектуальній програмі фестивалю. У п’ятницю, 27 липня, львівський видавець Олександр Масляник представив три цьогорічні новинки: повість українського письменника з Бухареста Михайла Трасти «Між коханням і смертю», біографічний есей про Ігора Римарука «Забуті письмена» Мирослава Лазарука з Чернівців та збірник публіцистичних статей Олександра Гавроша «Закарпаття під прицілом: велика політика довкола маленького краю».

На презентації в Музеї етнографії та екології Карпатського краю в Яремче були присутні всі троє авторів. Книжки викликали велику цікавість серед гуцульської еліти, що з’їхалась на фестиваль. Прозвучало чимало запитань та схвальних відгуків, а всім охочим книжок навіть не вистачило.

ХХVІ Міжнародний гуцульський фестиваль наступного літа відбудеться у місті Вижниці на Буковині.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах