60192
14:06 19.072018

В Ужгороді священнослужителі різних конфесій підписали спільну декларацію

Життя 3262

Сьогодні, 19 липня, в камінному залі Закарпатської ОДА відбулася історична подія – представники 12-ти релігійних конфесій зібралися разом, щоб помолитися за воїнів 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади, які повертаються на Донбас для захисту України. Крім того, священнослужителі підписали документ про створення Міжконфесійної духовної Ради Закарпаття.

Під час молебена за долю України, воїнів та їхні родини кожен священнослужитель сказав декілька слів та прочитав свою молитву задля захисту нашого народу.

Геннадій Москаль, губернатор Закарпаття теж був присутній на молитовній церемонії. Він зауважив: на таких заходах важко навіть говорити, адже приходить усвідомлення того, вже 100 загиблих воїнів поховали закарпатські матері та дружини.

«Сьогодні ми звернулися до Господа, щоб він взяв під свою опіку 128-му окрему гірсько-штурмову бригаду і всіх військових, які сьогодні служать захищаючи кордони та незалежність нашої держави. На жаль, кожного дня в стрічках новин повідомляють про загиблих, поранених, пропавших безвісти – спільна молитва представників різних церков має бути почутою», – наголосив губернатор краю.

Шандор Зан Фабіан, єпископ Закарпатської реформатської церкви а коментарі «Карпатському об’єктиву» розповів, що дійсно, сьогоднішня подія є знаковою. Протягом останніх десятиліть релігійний склад Закарпаття трохи змінився і зараз є велика потреба в єднанні релігійної спільноти заради миру.

«Релігійні організацій, різні конфесії вирішили створити консультативно-дорадчий орган, свого роду групу, в якій ми змогли б спільно молитися, створити основи для поваги та примирення людей різних віросповідань. Звісно, наша ціль зміцнення Біблійних ідеалів та захист тих тисячолітніх звичаїв, що панують на Закарпатті. Ми працюватимемо над збереженням християнських традицій та підтриманням миру між всіма народами, що проживають на території нашого краю», – додав єпископ Шандор Зан Фабіан.

Міжконфесійна Духовна Рада Закарпаття функціонуватиме наступним чином: голова організації Василь Рабчинець, старший єпископ Української Вільної Церкви Християн Євангельської Віри збиратиме представників різних церков та пропонуватиме питання порядку денного. Варто додати, що посада голови кожного року переходитиме до представника іншої конфесії згідно алфавітного порядку. Разом з тим, посада секретаря Ради є постійною. На неї обрали Яноша Гейдера, заступника єпископа Закарпатської реформатської церкви.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

ВІДЕО: Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Учні Ужгородського ліцею вирощують мікрозелень та донатять на ЗСУ
17:29
Самовираження через мистецтво: арттерапія для підлітків
17:07
В Ужгороді відбувся благодійний фестиваль «Сакура фест-2024»
16:45
Закарпатські податківці з початку року надали понад 34 тисячі адмінпослуг
16:31
На Закарпатті рятувальники відкрили ще один клас безпеки для дітей
16:14
У Вишківській громаді пройде обговорення дозволів для перебування у прикордонній смузі
16:03
Інструктори Нацгвардії провели для закарпатських журналістів заняття з вогневої, тактичної та медичної підготовки
15:12
Поліцейські охорони Закарпаття знайшли зниклу дитину
14:52
У Закарпатському обласному центрі кардіології та кардіохірургії за минулий рік успішно виконали 151 операцію на відкритому серці
14:35
В Ужгороді патрульні допомогли чоловіку відшукати телефон, який він забув у таксі
14:24
Всі новини