59441
14:55 6.072018

Закарпатська виконавча служба стягнула із злісних неплатників аліментів понад 37 млн грн

Життя 5907

У п’ятницю, 6 липня, у прес-центрі Закарпатської ОДА відбувся брифінг на тему: «Показники роботи органів ДВС Закарпатської області за І півріччя та стан виконання рішень судів про стягнення аліментів».

І з журналістами зустрілися в.о. начальника Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області Маріанна Готра та заступник начальника управління державної виконавчої служби Віктор Овчинніков.

Зокрема Маріанна Готра розповіла про набуття чинності Закону про посилення відповідальності недобросовісних батьків, які після розлучення ігнорують виконання свого прямого обов’язку й ухиляються від утримання власних дітей упродовж 6 та більше місяців не сплачують аліменти.

Завдяки цьому державні виконавці, що займаються виконанням рішень судів про стягнення аліментів, мають можливість застосовувати проти боржників нові інструменти примусового впливу. І як показує практика, зокрема на Закарпатті, новації Міністерства юстиції виявилися досить ефективними.

– За цей період вдалося відкрити єдиний реєстр неплатників аліментів; були сформовані окремі групи виконавців, робота яких сфокусована на виконанні судових проваджень саме по виплаті аліментів; утворено штаби з моніторингу та контролю за станом виконання органами державної виконавчої служби рішень про стягнення аліментів, – наголосила пані Маріанна. – Крім того 3 липня Верховна Рада ухвалила у другому читанні довгоочікуваний черговий пакет законів «Чужих дітей не буває».  Прийняті законопроекти не лише посилюють відповідальність неплатників аліментів, а й розвивають інститут відповідального батьківства.

У свою чергу Віктор Овчинніков прозвітував про роботу державної виконавчої служби протягом першого півріччя 2018 року.

– За цей період органами ДВС Закарпатської області фактично виконано 9 844 виконавчих документів та фактично стягнуто на користь фізичних, юридичних осіб та в дохід Державного бюджету України 105 892 356 грн.

Протягом 6 місяців 2018 року з недобросовісних роботодавців стягнуто заборгованості з виплати заробітної плати на користь 16 працівників на суму 497 839 грн. Протягом 6 місяців 2018 року державними виконавцями з недобросовісних платників стягнуто аліментів на суму 37 297 012 гривень, з яких 20 941 156 грн стягнуто завдяки застосуванню встановлених Законом обмежень, – поінформував Віктор Овчинніков.

За словами посадовця за підсумками роботи органів державної виконавчої служби за всіма напрямками роботи, Закарпатська область входить у десятку кращих по Україні.

Христина БІКЛЯН

ВІДЕО: Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах