58907
20:42 27.062018

До Дня Конституції в Ужгороді поклали квіти до пам’ятників Тарасу Шевченку та Августину Волошину

Життя 3683

28 червня Основному закону нашої країни виповнюється 22 роки.

В обласному центрі Закарпаття урочистості відбулися у переддень свята на площі Народній.

До підніжжя пам’ятника Тарасу Шевченку поклали квіти представники міської та обласної влади, духовенства, дипломати, студентська молодь, громадські організації та активні мешканці міста.

Заслужений академічний Закарпатський народний хор виконав кілька патріотичних пісень: «Ой у лузі червона калина…», «Реве та стогне Дніпр широкий». На завершення прозвучала «Молитва за Україну».

Відтак з площі Народної святкова колона вирушила на набережну Незалежності, де відбулося урочисте покладання квітів до пам’ятника Президента Карпатської України Августина Волошина.

– Конституція – це Основний Закон нашої країни. Свого роду – наріжний камінь, на якому будується вся її державність. Закон України досить важко змінити, саме це дає нам можливість рухатися вперед. Моєю улюбленою є перша стаття Конституції, що Україна є суверенна і незалежна, демократична, соціальна, правова держава, – розповів під час святкувань голова Закарпатської облради Михайло Рівіс.

Присутній на заході єпископ-помічник Мукачівської греко-католицької єпархії Ніл Лущак зазначив, що прийняття Конституції –  це початок нашої незалежності.

– Це святий документ для України, бо захищає права людини, людської гідності. Мені особисто до вподоби стаття, яка торкається сім’ї, оскільки вона є фундаментом суспільства. Ми навіть кажемо, що сім’я – це домашня церква. Звісно у Конституції є ще багато чого хорошого. Там говориться, що перед законом всі є рівні, це те за що зараз бореться Україна. Щоб дійсно був якийсь соціальний розвиток, щоб людина мала право на нормальну заробітну плату. Тому кожне таке свято – це заохочення молитися і боротися за це, – наголосив владика.

 

Христина БІКЛЯН

ВІДЕО: Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах