58345
14:33 19.062018

11 шкіл Закарпаття отримали новенькі автобуси

Життя 2615

У вівторок, 19 червня, в Ужгороді відбулась урочиста подія – передача шкільних автобусів для загальноосвітніх шкіл 10 районів Закарпаття.

Провели святковий захід на площі Народній. Саме там вишикувалися новенькі автобуси, які вже незабаром возитимуть учнів краю до школи.

Під радісні співи й танці дітлахів нові транспортні засоби передали керівникам ЗОШ голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, заступник голови Закарпатської обласної ради Петро Грицик і директор департаменту освіти та науки Закарпатської ОДА Ганна Сопкова.

«Нині 11 закладів загальної середньої освіти отримають шкільні автобуси, – наголосила Ганна Сопкова. – Відтоді як діє програма «Шкільний автобус», у нас в області нараховуються 202 транспортні засоби. Для того щоб ми мали можливість купити їх, із державного бюджету були виділені кошти в сумі 14 млн. Хочу зазначити, що придбання шкільних автобусів можливе тільки в рамках співфінансування: 70% з держбюджету та 30% із місцевого. Тому сесією облради було виділено з обласного бюджету кошти в сумі понад 6 млн грн. Відповідно до тендерних процедур нам вдалося придбати 11 транспортних засобів».

Варто зазначити, що програма «Шкільний автобус» діє в області із 2000 року. За цей час закупили 202 автобуси. Утім це не та кількість транспортних засобів, яка дозволить забезпечити в повному обсязі підвезення дітей із сільської місцевості до місць навчання.

Як зазначають у департаменті освіти та науки Закарпатської ОДА, нині ще понад 10% школярів потребують перевезення. У районах не вистачає близько 17 автобусів. Разом з тим транспортні засоби, придбані ще у 2002–2001 роках, також потребують оновлення.

Тож ключі та сертифікати від новеньких автобусів уже у вівторок поїхали в 11 сільських шкіл Берегівського, Іршавського, Великоберезнянського, Тячівського, Рахівського, Виноградівського, Перечинського, Мукачівського, Міжгірського та Хустського районів.

Як зазначили працівники Черкаського автобусного заводу, ці транспортні засоби досить якісні та надійні, тож батьки можуть сміливо довірити водіям своїх дітей.

Христина БІКЛЯН

ВІДЕО: Дмитро МИСЬ

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах