58053
10:22 14.062018

В Мукачеві на сесії розглядатимуть положення про конкурс на посаду директора навчального закладу

Життя 4287

На черговій сесії міськради депутати планують розглянути проект рішення «Положення про організацію та проведення конкурсного відбору на заміщення вакантної посади керівника закладу загальної середньої освіти комунальної власності міста Мукачева».

Згідно положення посаду керівника закладу загальної середньої освіти незалежно від підпорядкування, типу і форми власності може обіймати особа, яка є громадянином України, має вищу освіту та стаж педагогічної роботи не менше трьох років, а також організаторські здібності, фізичний і психічний стан якої не перешкоджає виконанню професійних обов’язків.

Керівник призначається на посаду за результатами конкурсного відбору строком на шість років (строком на два роки – для особи, яка призначається на посаду керівника закладу загальної середньої освіти вперше) на підставі рішення конкурсної комісії.

Одна і та сама особа не може бути керівником відповідного закладу загальної середньої освіти більше ніж два строки підряд. Після закінчення другого строку перебування на посаді особа має право брати участь у конкурсі на заміщення вакансії керівника в іншому закладі загальної середньої освіти або продовжити роботу в тому самому закладі на іншій посаді.

Призначення керівника закладу загальної середньої освіти, засновником якого є Мукачівська міська рада, здійснює управління освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Мукачівської міської ради

Для проведення конкурсного відбору при управлінні освіти, молоді та спорту створюється конкурсна комісія, до складу якої включаються:

– профільний заступник міського голови – голова комісії;

– начальник управління освіти, молоді та спорту – заступник голови комісії;

– головний спеціаліст управління освіти, молоді та спорту – секретар конкурсної комісії;

– голова міської організації профспілки працівників освіти і науки України;

– представники педагогічного колективу закладу загальної середньої освіти, де наявна вакансія, у кількості 2-х осіб, які обираються більшістю працівників на загальних зборах (конференції) трудового колективу;

– представники громадського об’єднання батьків, учні (вихованці) яких навчаються у закладі загальної середньої освіти, де наявна вакансія, у кількості 2-х осіб;

– представники керівників закладів загальної середньої освіти міста, підпорядкованих управління освіти, молоді та спорту у кількості 2-х осіб.

Засідання конкурсної комісії вважається правочинним, якщо на ньому присутні не менше 2/3 усіх членів конкурсної комісії.

Рішення конкурсної комісії ухвалюється простою більшістю голосів, присутніх на засіданні членів комісії.

Результати конкурсного відбору також оприлюднюються на веб-сайті Мукачівської міської ради та управління освіти, молоді та спорту (можуть оголошуватися у засобах масової інформації), інформує Мукачівська міськрада.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах