57493
21:37 6.062018

Закарпатська лікарська бригада екстреної медичної допомоги – переможець загальноукраїнських змагань

Життя 4085

Всеукраїнські змагання бригад екстреної медичної допомоги з міжнародною участю відбулись на Черкащині.

40 лікарських, фельдшерських, студентських, ветеранських та закордоннихпарамедичних бригад зібрало «Черкаськімедичні ралі – 2018». Протягом трьох днів медики відпрацьовували клінічні випадки з реального життя,дії у надзвичайних ситуаціях та інцидентах із масовими жертвами. Ситуації моделювались з максимальною точністю та наочністю.  Особлива увага – взаємодіям в середині системи, а також з працівниками поліції та ДСНС. Водії змагались на швидкість та вправність  проходження складного маршруту. А кожна бригада екстреної медичної допомогипоказала своїзнанняу дотриманні протоколівнаданнямедичноїдопомоги при невідкладних станах. Загалом всі 40 бригад виконали по 14 завдань.  Суддями та експертамибулифахівці з екстреної та військовоїмедициниУкраїни, Литви, США, Канади та Ізраїлю.

Закарпаття представляла бригада на чолі з лікарем медицини невідкладних станів Сергієм Боднаром, лікарем-інтерном Едуардом Горзовим, фельдшером – Миколою Гливчаком та водієм – АттілоюЧуха.  Перше «золото» у змаганнях виборов закарпатський водій екстреної медичної допомоги. Так було закладено переможний фундамент… Результат – перше місце на змаганнях кубок та прапор, який привезла додому закарпатська команда.

За традицією,наступного року учасників змагань приймає область, команда якої перемогла. І вже тепер Закарпаття збиратиме найкращих фахівців з усієї країни для участі в медичному екстримі «Закарпатське медичне раллі», інформує Закарпатська ОДА.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах