57428
10:20 6.062018

В УжНУ презентували результати роботи ініціативної групи викладачів та студентів «військової» кафедри

Життя 3310

Вчора, 5 червня, на кафедрі військової підготовки УжНУ презентували інтерактивний електронно-оптичний тренажер зі стрільби та управління вогнем наземної артилерії.

Також було презентовано електронний 3-D підручник, який буде доступним для перегляду на мобільних платформах. Тепер студенти УжНУ зможуть відчути себе справжніми артилеристами та навчитися управляти «богом війни».

Як зазначають на кафедрі військової підготовки, мультимедійний артилерійсь­кий тренажер є необхідним для тренування коригувальників і спостерігачів артилерійського вогню в умовах аудиторного навчального процесу. Комплекс створений за допомогою сучасних електрон­них програм у 3D-вимірюванні та максимально наближений до реальних бойових умов. Цінність тренажера в тому, що для нього не потрібно створювати та підтримувати затратну матеріально-технічну базу, всі необхідні речі для тренувань артилеристів, візуальний супровід забезпечує комп’ютерна програма.

Завідувач кафедри військової підготовки полковник Василь Олійник презентуючи прилад зазначив, що інтерактивний тренажер дозволяє вирішувати практичні та комплексні тактичні завдання. Він незамінний під час підготовки офіцерів запасу артилерійських, а також загальновійськових та розвідувальних підрозділів, яких готує кафедра військової підготовки. Відтак у майбутніх офіцерів запасу формуватиметься ментальна модель можливих бойових дій.

До речі, бета-версію комп’ютерного тренажеру вже презентували командуванню Сухопутних військ Збройних Сил України, де йому надали високу оцінку та рекомендували практичне застосування у навчальному процесі кафедри військової підготовки, повідомляє офіційний сайт УжНУ.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах