57251
10:02 4.062018

Закарпатці виступили на гала-концерті в Угорщині

Життя 3182

Представники Закарпаття взяли участь в гала-концерті “Таланти без кордонів” який відбувся в Угорському Національному театрі.

Зокрема, наш край представляли популярний гурт з Вишкова “Шодро”, його незмінний керівник Енікев Вароді, яка з партнером виступила і в категорії “Танці”.

Загалом концертна програма складалась з 5 номінацій: музичні інструменти, пісні, танці, поезія і проза, інші. Акція була приурочена до Дня національного єднання, який традиційно в Угорщині відзначають на початку червня.

“Ми втретє організовуємо таку програму,- розповів генеральний директор театру, наш земляк Аттіла Віднянський, котрому нещодавно присудили звання “Почесний громадянин Берегова”.- Це складова філософії нашого колективу. Серед запрошених багато таких, що проживають у складних умовах. Проте Всевишній компенсував це тим, що наділив цих людей особливими здібностями. Ми надаємо можливість продемонструвати їх на сцені нашого театру.”

Нинішнього року разом з “домашніми” фахівцями та артистами Національного виступаючих погодились готувати до гала-концерту такі знані спеціалісти, як провідний викладач музичної студії з Кевбані Золтан Маровці та засновник відомої танцювальної школи “Могач” Дюла Шаркезі.

“Посланці Закарпаття виступили просто блискуче,- поділився з Голосом Карпат, перебуваючи в Берегові, директор столичного представництва Головної дирекції з соціальних питань та захисту дітей, один із співорганізаторів програми “Таланти без кордонів” Габор Горват.- Сподіваюсь, що наступного року представники краю продемонструють в Будапешті майстерність не нижчого ґатунку.”

Учасників гала-концерту вітав держсекретар, який опікується соціальними питаннями, Аттіла Фюлеп.

Високо оцінила рівень програми Енікев Вароді, керівник гурту “Шодро”, незмінна учасниця багатьох культурно-масових заходів, що відбуваються на Закарпатті.

“Атмосфера в Будапешті була надзвичайно товариською, нас приймали як давніх знайомих,- розповіла танцівниця.- Сподобались і виступи інших учасників концерту – з більшістю з них потоваришували.”

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах