55125
16:26 12.052018

На Закарпатті тривають Дні цивільного захисту

Життя 1946

11 травня до Великоберезнянської гімназії завітали місцеві вогнеборці, аби спільно з викладачами провести День цивільного захисту.

Фахівці рятувальної розповіли учням 5-11 класів про правила пожежної безпеки та заходи цивільного захисту при дотриманні яких можна убезпечити себе та оточуючих від небезпек.

І хоча діти уважно слухали представників мужньої професії, але пожежний автомобіль АППД-2, припаркований на подвір’ї, все ж не давав їм спокою. Вогнеборці познайомили  дітей із пожежно-технічним обладнанням, розповіли та продемонстрували можливості, якими володіє цей транспортний засіб та гідравлічний інструмент, яким користуються у роботі бійці ДСНС.

А наостанок, гірський рятувальник, що приїхав разом із вогнеборцями, розповів як орієнтуватися на місцевості та як поводити себе у надзвичайних ситуаціях, які можуть статися у горах чи лісових масивах. Також, показав як необхідно надавати долікарську допомогу у разі ушкодження кінцівок.

Аналогічний захід провели й мукачівські рятувальники на території загальноосвітньої школи села Ракошино. Крім знайомства із пожежно-рятувальною технікою та правилами безпеки життєдіяльності всі бажаючі могли відчути себе у ролі вогнеборців, а саме загасити умовну пожежу шляхом подачі води в осередок загорання. І звичайно ж без загального фото біля рятувальної техніки не обійшлося. Загалом захід вийшов цікавим та повчальним для всіх присутніх, повідомляє “Карпатському об’єктиву” У ДСНС України у Закарпатській області.

 

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах