54968
18:33 9.052018

Перечин 9 травня: мітинг-реквієм, панахида, вінки, квіти, вічний вогонь. ФОТО

Життя 8673

8-9 травня в Україні відзначають День пам’яті та примирення і День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, який прийшов на зміну Дню Перемоги над фашизмом у Великій вітчизняній війні.

З нагоди 73-річниці з Дня Перемоги 9 травня в Перечині відбувся мітинг-реквієм біля пам’ятника воїнам-землякам, які полягли у боях Другої світової війни, та обеліска Слави. Участь у заходах взяли голова Перечинської міської ради Іван Погоріляк, голова Перечинської районної ради Михайло Ласкін, голова Перечинської райдержадміністрації Віктор Олефір, представники органів місцевого самоврядування та влади, працівники державних установ, учні навчальних закладів, вихованці школи-інтернату, учасники АТО, духовенство, громадськість, ветерани.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих у роки Другої світової війни.

Отець Владислав (настоятель римо-католицької церкви святого Августина) та отець Андрій (настоятель храму Покрови Пресвятої Богородиці УПЦ КП) провели молебень та відправили панахиду за полеглими в боях Другої світової війни та на Сході України під час проведення  АТО.

Біля пам’ятника землякам запалили вічний вогонь.

До меморіалів поклали вінки від влади, різних державних установ, виховних та навчальних закладів, громадських організацій.

Кого запросили до слова, казали: війна – страшне слово, війна – це горе, втрати, тому ми, нащадки, і збираємося щороку 9 травня, аби віддавати шану загиблим воїнам і низько схилити голови перед ветеранами.

Директор Перечинського РБК Тетяна Кречко виконала зворушливу пісню «Мати» (слова – Артур Цуканов, музика – Ірина Цуканова), яку присвятила усім матерям.

 

 

Тетяна Грицищук, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Як отримати безоплатно послуги з реабілітації в медзакладах Закарпаття: усе, що потрібно знати
12:40
ПрАТ «Закарпаттяобленерго» нагадує, чому категорично заборонено розпалювати вогонь в охоронних зонах об’єктів енергетики
12:20
На Ужгородщині відбулися змагання з важкої атлетики
12:02
Нацгвардійці провели урок мужності для ліцеїстів Мукачева
11:51
Дві команди ужгородських «Карпат» боротимуться в Кубку України
11:29
Понад 14 000 школярів планують оздоровити цьогоріч на Закарпатті
10:30
Міжнародні організації розглядають можливість реконструкції гуртожитку Берегівського ліцею
10:12
Берегівський мер розповів про оформлення дозволів на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу
09:51
На Закарпатті з’явилося 5 нових паспортних станцій у ЦНАПах
09:34
Вокалісти Академії культури і мистецтв виступали у храмі в Угорщині
09:17
Всі новини