54873
19:05 8.052018

На Закарпатті готуються до оздоровлення дітей

Життя 2259

На оздоровлення та відпочинок дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, в обласному та місцевих бюджетах Закарпаття передбачено понад 33 мільйона гривень. Це майже наполовину більше фактичних видатків на оздоровлення у 2017 році. Крім того, місцеві  органи виконавчої влади додатково планують залучити близько 8,5 мільйонів гривень позабюджетних коштів. За ці кошти в області планують оздоровити 9300 дітей пільгових категорій – дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування, талановитих та обдарованих, дітей учасників бойових дій.

Такі цифри озвучено сьогодні (8.05) під час засідання обласного міжвідомчого оперативного штабу із координації проведення та відпочинку дітей, яке відбулося в Закарпатській ОДА.

Зазначалось, що за результатами відкритих торгів департаментом соціального захисту населення ОДА придбано 720 путівок до закладів оздоровлення та відпочинку (580 путівок на відпочинок та 140 – на оздоровлення) на загальну суму 4 мільйона 250 тисяч гривень.

На території області цього року діятиме 153 дитячих закладів для оздоровлення та відпочинку: 20 позаміських, 125 з денним перебуванням, а також 5 наметових містечок та 3 заклади санаторного типу.

За підсумками трьох оздоровчо-тематичних змін до дитячого центру «Молода гвардія» відправили 130 дітей з області, 147-ро відпочили в «Артеку». Продовжується робота по формуванню банку даних дітей пільгових категорій, які бажають оздоровитися у поточному році, а також по залученню бюджетних коштів для того, щоб оздоровити не менш як 50 відсотків від загальної кількості дітей пільгових категорій, яких області понад 70 тисяч.

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах