54578
13:20 4.052018

П’ять шкіл області отримали комп’ютери від сусідньої Угорщини

Життя 2356

Вчора, 3 травня, у приміщенні Дияконічного відділу управління Закарпатської реформатської церкви відбулася передача комп’ютерного обладнання школам області. Сучасне обладнання отримали навчальні заклади Косина, Шаланків, Дерцену та Тячева – це 36 комп’ютерів та 3 професійні копіювальні машини. Варто додати, що це вже не перша така акція.

Василь Брензович, голова ГО «ТУКЗ-КМКС» та народний депутат України подякував управлінню водного господарства Угорщини, яке передало закарпатським школам комп’ютери та набір потрібних для них речей.

«Я щиро вдячний керівництву області Саболч-Сатмар-Берег за такий великий подарунок, адже для шкіл це вкрай потрібна річ. Завдяки комп’ютерам вчителі зможуть навчати дітей азам інформатики, що з часом дозволить поглибити знання й з інших предметів. Дякую, що Угорщина й надалі готова підтримувати Закарпаття та надавати нашому краю всебічну допомогу», – наголосив Василь Брензович.

Оскар Шестак, голова загальних зборів області Саболч-Сатмар-Берег розповів, що з великою радістю взяв участь у питаннях підготовки документації та перевезення вантажу. Сподіваюсь, що ці комп’ютери прослужать багато років і дітки зможуть використовувати їх для плідного навчання.

Бейла Надь, керівник дияконічного відділу управління Закарпатської реформатської церкви зауважив, що вони завжди намагаються допомагати школам розвиватися.

«Зараз нас попросили бути посередниками при передачі комп’ютерної техніки, адже ми маємо міжнародний дозвіл на отримання благодійної допомоги. Ми подолали великий шлях – отримання дозволів від Києва, перевезення самої техніки через кордон, розмитнення. Тому дякую нашим угорським друзям, адже завдяки їхній допомозі закарпатські дітки матимуть ширші можливості для пізнання інформаційного світу», – додав пан Бейла.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

ВІДЕО: Дмитро МИСЬ

 

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах