54536
12:04 4.052018

Садочки Мукачева та Великої Доброні отримали в подарунок сучасні спортивні майданчики

Життя 5415

Так, завдяки ініціативі громадського фонду «Спортивний садочок» та за фінансування «Програми розвитку дитячих садочків Карпатського басейну» стало можливим спорудження надсучасних спортивних майданчиків в Мукачеві та Великій Доброні.

IMG_0214

Зустрітися з вихованцями Мукачівського дитячого садочку № 17 прибули Іштван Грежо, уповноважений уряду Угорщини, Ілдика Орос, ректор Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ, Василь Брензович, голова ГО «ТУКЗ-КМКС» та народний депутат України, Гейза Гулачі, заступник голови ГО «ТУКЗ-КМКС» та депутат Закарпатської обласної ради.

Під час свого виступу Іштван Грежо звернув увагу присутніх, що «Програма розвитку дитячих садочків» покликана допомагати угорськомовним дошкільним навчальним закладам, які не мають відповідних коштів для реконструкції та оновлення матеріально-технічної бази. Загалом на території Карпатського басейну буде збудовано 151 новий заклад та близько 450 оновлено.

«Ми з радістю погодилися взяти участь у встановленні ще й дячих майданчиків, адже це ще один важливий крок для розвитку майбутнього покоління. Цей дитячий майданчик більше ніж просто місце для гри – тут дітки зможуть тренувати свої вміння, і хтозна, може колись стануть відомими футболістами як і засновник громадського фонду «Спортивний садочок» Єно Бузанські», – зауважив уповноважений уряду Угорщини.

У свою чергу, Ілдика Орос наголосила, що цей дитячий майданчик є яскравим прикладом навчально-розвиваючого комплексу, працювати з яким, в першу чергу, мають навчитися педагоги.

IMG_0158

«Закарпатське угорськомовне педагогічне товариство прийняло рішення створити такі спеціалізовані дитячі майданчики одразу в декількох районах Закарпаття – Верхньотисянському, Берегівському, Виноградівському та Ужгородському. У ХХІ столітті більшість діток проводить свій вільний час за комп’ютером та різними гаджетами. Такий майданчик допоможе їм з ранніх років полюбити спорт, адже він є важливою складовою їхнього розвитку», – додала пані Ілдика.

Василь Брензович теж звернувся до діток: «Ви наше майбутнє, підростаюче покоління – саме на таких дитячих майданчиках ви зможете розвивати свої здібності, грати у футбол чи баскетбол. Хай з вас виростуть справжні спортсмени і ми всі зможемо пишатися такими видатними мукачівцями».

IMG_0181

Андрея Молнар, голова громадського фонду «Спортивний садочок» розповіла, що сама ідея започаткування такої організації виникла у відомого футболіста, правого захисника «Золотої збірної» Угорщини першої половини 1950-х років – Єно Бузанські. Так, у 2011 був створений фонд, який мав на меті розвиток самого значення спорту для діток. В Угорщині вже створено 245 таких дитячих спортивних майданчиків.

«Пан Єно вважав вкрай важливим підтримку угорців, що проживають за межами рідної країни, зокрема і Закарпаття. Хоч цієї видатної людини вже нема з нами, але він заповів мені та своєму сину продовжити його задуми і от ми вже тут, в Закарпатті, відкриваємо перші майданчики», – зауважила Андрея Молнар.

Крім того гості передали вихованцям дитячих садочків «Дерево казок» – мультимедійне зібрання угорських народних казок. Вони закликали діток не тільки дивитися ці казки, а й після перегляду, у формі уроку, намалювати героїв, розповісти про них та поділитись враженнями з батьками – це сприятиме як мовному, так і артистичному розвитку дошкільнят.

Дітки теж приготували подарунки – чудову програму з танцювальними номерами, яка не залишила байдужим жодного.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

ВІДЕО: Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах