54173
10:55 29.042018

В Ужгороді відбудеться фортепіанний вечір ”Тихі пісні”

Життя 2588

1 травня о 19:00 в ILKO Gallery відбудеться фортепіанний вечір ”Тихі пісні” Валентин СИЛЬВЕСТРОВ у виконанні Йожефа ЕРМІНЯ та Наталії ПОЛОВИНКИ.

unnamed

Наталія Половинка – спів
Йожеф Ермінь – фортепіано
Валентин Сильвестров “Тихі пісні” вокальний цикл для голосу та фортепіано на вірші поетів-класиків (1974-1977)

Вокальний цикл Валентина Сильвестрова “Тихі пісні” написаний фортепіано на вірші класичних поетів. Цикл складають 24 пісні, в яких розкривається глибока любов композитора до української та російської поезії, до краси втілених у ній почуттів і оспіваної природи.

Сам автор сказав, що головним героєм циклу є “поезія серця”. У “Тихих піснях” втілені найглибші, найзаповітніші роздуми композитора.

В усіх творах циклу простежується надзвичайно гармонійна єдність поезії та музики, схожість їх виражальних засобів, – і тому він сприймається як нескінченне щире висловлювання, як необмежений, безупинний спів. Красу безперервної пісенності підкреслюють багатство відтінків та різноманіття мелодичних зворотів.

Валентин Сильвестров (народ. 1937 р.) – видатний український композитор, народний артист України (1989), лауреат Державної премії ім. Т. Шевченка. Нагороджений орденами “За заслуги” ІІІ ступеню (1997), Ярослава Мудрого V ступеня (2007). Почесний доктор honoris causa Національного університету “Києво-Могилянська академія“ (2011).

Музичну освіту здобув у Київській державній консерваторії за фахом композиція (клас Б. Лятошинського).

Музика В. Сильвестрова здобула визнання на міжнародних фестивалях сучасної музики ще з 1960-х років. Його твори виконуються провідними музикантами сучасності (серед них – Б. Мадерна, Г. Кремер, А. Любімов, І. Монігетті, А. Рудін, Г. Рождественський та ін.), друкуються у головних видавництвах Заходу, насамперед у “Беляєва-Петерса“.

Йожеф Ермінь – український піаніст, музикознавець. Дипломант республіканського конкурсу піаністів ім. М. В. Лисенка. Нагороджений Державною премією ім. Л. Ревуцького за пропагування української музики (1993) та премією ім. С. Людкевича (2003). Постійний учасник фестивалів “Контрасти” і “Віртуози” у Львові, а також “Київ Мюзик Фест” та “Прем’єри сезону” у Києві, “Варшавська Осінь” у Польщі.

Закінчив Львівську консерваторію (нині музична Академія ім. М. В. Лисенка), клас Марії Крушельницької; аспірантуру Московської консерваторії, клас Євгенія Малініна. Доцент Львівської музичної Академії та філіалу Донецької консерваторії у м. Ужгород.

Артист симфонічного оркестру Львівської обласної філармонії. У своїй виконавській діяльності найбільший акцент робить на авангардній музиці.

Наталія Половинка – співачка, актриса, педагог, художній керівник Театрального центру “Слово і голос”. Засобами театру та музики творить унікальну художню територію проявлення пісні як категорії життя, духовної категорії.

Представник традиційного співу у всіх його жанрах: давні духовні наспіви України, традиційна українська пісня, канти, псальми, український класичний романс – виконавиця сучасної академічної музики та сучасної імпровізаційної музики.

Лауреат міжнародних музичних та театральних фестивалів, Лауреат Національної премії ім.Т. Шевченка за виконання ролей у виставах за творами Г. Сковороди, Платона, В. Стуса (2006) 36 ММКФ Приз “Срібний Георгій” за найкраще виконання жіночої ролі (Брати, Остання сповідь) (2014).

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини