54148
20:26 27.042018

Як у Перечинській ОТГ будуть відзначати День Перемоги

Життя 6534

8-9 травня в Україні відзначатимуть День пам’яті та примирення і День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, який прийшов на зміну Дню Перемоги над фашизмом у Великій вітчизняній війні.

фото1

З нагоди 73-річниці з Дня Перемоги в Перечині готуються заздалегідь. 25 квітня біля обеліску Слави, що знаходиться по вулиці Ужгородській, біля школи-інтернату, вихованці школи проводили прибирання та облагородження території. Військове кладовище на Посьолку привели до порядку завдяки громадським роботам.

фото2

27 жовтня 1944 року Перечин було визволено від фашистських загарбників. 54 поіменних поховань воїнів, які загинули, визволяючи Перечинщину, знаходяться на військовому кладовищі біля пам’ятника воїнам-визволителям. А в пам’ять ще близько трьох сотень безіменних воїнів міська рада в 2005 році на пам’ятнику встановила меморіальну плиту. В 1965 році в райцентрі споруджено обеліск Слави 30-ти воїнам-землякам, які полягли у кривавому герці з фашизмом.

фото3

У День Перемоги жителі міста вшановують пам’ять загиблих, ветеранів війни.

фото4

Голова Перечинської міської ради Іван Погоріляк повідомив кореспонденту «Карпатського об’єктиву», що у середу, 9 травня, у Перечині традиційно відбудуться мітинги-реквієм. О 10 години вшанують пам’ять загиблих земляків у роки Другої світової війни. Об 11 розпочнуться заходи по вшануванню загиблих воїнів, котрі поховані на військовому кладовищі. У сільських клубах сіл Перечинської ОТГ (Сімері, Сімерках, Зарічеві, Ворочеві)  відбудуться вечори пам’яті.

Тетяна Грицищук, фото автора

фото5

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах