53149
09:36 16.042018

Студентки УжНУ здобули цьогорічну літературну премію «Дебют Срібної Землі»

Життя 3294

Переможницями стали україністки філфаку Ужгородського університету Неля Остапів за збірку віршів «Про що мовчить лисиця» та Анна Фельцан за збірку оповідань «Сонячне каміння»

final

12 квітня в Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Ф. Потушняка вручили літературну премію «Дебют Срібної Землі».

Переможцями конкурсу «Дебют Срібної Землі» у 2017 році стали студентки українського відділення філологічного факультету УжНУ. У номінації «Поезія» –Неля Остапів за першу збірку віршів «Про що мовчить лисиця». У прозовій номінації – Анна Фельцан за збірку оповідань «Сонячне каміння». Дівчата подякували меценатам за те, що підтримують творчу молодь, а бібліотеці та спілці письменників за те, що дбають і дають настанови. Адже обидва лауреати дебютували свого часу в стінах обласної бібліотеки імені Ф. Потушняка, тут презентували свої перші книжки й підтримують дружні зв’язки.

За словами голови журі, літературний процес триває, а найголовніше – щороку є молоді таланти гідного рівня. Як зауважив автор ідеї конкурсу, письменник Олександр Гаврош, вперше премію «Дебют» вручили 11 років тому. І творчі успіхи перших лауреатів – Андрія Любки, Тараса Ващука та Ірисі Ликович – підтверджують, що журі не помилилося. Вже варто видати довідничок про переможців премії «Дебют Срібної Землі», повідомляє Медіацентр УжНУ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах