53124
09:08 16.042018

Мукачево сакурове: пік цвітіння настане за декілька днів

Життя 5279

На Закарпатті почали цвісти сакури, створюючи неповторний барвистий шарм міст. Ужгород. Мукачево. Перечин. Іршава. Тячів. До цих міст їдуть гості, туристи, аби помилуватися неймовірними рожевими хмарами. Зробити фото на пам’ять, селфі. Місцеві також «не рыжі» – пішов – сфоткався – і розмістив у соцмережі. Все, що додає хорошого настрою, позитивних емоцій, – вітаю.

Мукачево сакури 085

Інтернетом пішов поголос, що тепер сакурова столиця – Мукачево. Вчора, 15 квітня, поїхала у місто над Латорицею, аби переконатися в цьому.

Перша локація – сакура в центрі, між двома церквами – православною та греко-католицькою. Та, яка у році цвіте декілька разів. Пелюстків на дереві залишилося мало – опали. Церковна челядь, яка прийшла-приїхала на Службу Божу, дивується: невже так скоро сакура відцвіла?

Друга локація – сакурова алея по вулиці Івана Маргітича. Дерева цвітуть, пік цвітіння настане за 3-4 дні. Якщо не буде дощу, то це буде неймовірна краса.

Третя локація – вулиця Миру. Водії, проїжджаючи, задивляються на це диво природи. Господар мерса фоткає дерева під час руху – мало не спричинив ДТП. Дівчина-велосипедистка зупиняється і знімає цвітіння сакур на ґаджет. Емоцій не приховує – охає і ахає.

Четверта локація – парк «Перемога». Розлогі сакури ось-ось вибухнуть рожевим цвітом. Наразі цвітуть черешні – околиця наповнена ніжним ароматом, бджоли стали до роботи.

На моєму шляху трапились і одинокі сакури, райські яблучка. Милуватися було чим.

Тетяна Грицищук, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах