52931
13:46 11.042018

Угорці Закарпаття вітають результати виборів в Угорщині

Життя 2199

1111Вчора, 10 квітня, Василь Брензович, голова ГО «ТУКЗ-КМКС» та народний депутат України був гостем передачі «180 хвилин» в ефірі «Радіо Кошут». Під час інтерв’ю Василь Брензович наголосив – угорській громаді Закарпаття важливо, щоб урядом керувала політична сила, для якої пріоритетним є збереження Угорщини угорською: «Ми раді таким результатам».

Крім того, Василь Брензович говорив й про те, що угорці Закарпаття перебувають під певним тиском.

«Ми прагнемо до інтеграції України в Європу, де законодавство брало б до уваги права національних меншин. Це важка справа в Україні, але ми витримаємо», – зазначив Василь Брензович.

Політик згадав й про нещодавні підпали офісу ГО «ТУКЗ-КМКС». Він звернув увагу, що ситуація стала складною, але угорців Закарпаття не вдасться нікому залякати.

«Ми надалі надіємося та віримо, що після виборів в Угорщині зміцниться напрямок, який бачить важливість питання угорців, які проживають за межами країни. Ми законослухняні та лояльні громадяни України, але разом з тим не відмовимося від своїх прав», – додав голова ГО «ТУКЗ-КМКС».

Василь Брензович говорив й про зустріч, де обговорювалися питання Закону «Про освіту». Наголосив, що вони повністю відкриті до будь-яких перемовин, які хоч трохи полегшать теперішню ситуацію: «Ми не відмовимося від освіти!». Політик також додав, що сподівається на компромісне рішення, яке прийме до уваги й інтереси угорської громади.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах