52153
13:03 29.032018

В Мукачеві затвердили порядок зарахування дітей до 1-го класу

Життя 2940

На черговій сесії міськради депутати схвалили рішення «Про затвердження Положення про порядок зарахування дітей до 1-го класу закладів загальної середньої освіти м. Мукачева».

IMG_2329

Згідно документу обов’язковою умовою зарахування дитини до 1-го класу є подача заяви від заявника про зарахування дитини до 1-го класу закладів загальної середньої освіти, спеціалізованої школи згідно зразка.

Терміни подачі заяви для зарахування дитини до 1-го класу закладів загальної середньої освіти – з 1 квітня по 10 серпня поточного року.

Терміни подачі заяви для зарахування дитини до 1-го класу спеціалізованих шкіл – з 1 квітня по 8 червня. Терміни подачі заяви для зарахування дитини до 1-го класу спеціалізованих шкіл з числа дітей, які проживають на території обслуговування цієї школи – з 1 квітня по 10 серпня поточного року;

Заява подається до реєстратора на ім’я директора закладу загальної середньої освіти.

До заяви про зарахування дитини до 1-го класу закладу загальної середньої освіти додається копія свідоцтва про народження дитини.

Наявність в Реєстрі інформації про дітей, які навчатимуться в 1-му класі, є обов’язковою умовою зарахування дитини до закладів загальної середньої освіти, повідомила «Карпатському об’єктиву» Мукачівська міськрада.

На основі заяви заявника, копії свідоцтва про народження дитини, документів, що підтверджують адресу проживання, або реєстрації заявника реєстратор вносить до Реєстру подану в заяві інформацію.

Внесенню до Реєстру підлягає наступна інформація від заявника на основі заяви:

1) прізвище, ім’я, по батькові дитини;

2) дата народження дитини (день, місяць, рік) ;

3) адреса проживання, або реєстрації дитини;

4) навчальний заклад, на території обслуговування якого проживає, або зареєстрована дитина;

5) заклад загальної середньої освіти, який за вибором батьків, бажає відвідувати дитина;

6) прізвище, ім’я, по батькові одного з батьків, або особи, що їх замінює:

7) контактні дані (телефон, електронна адреса).

Перед реєстрацією необхідно ознайомитися з повідомленням щодо можливості зарахування дитини до закладу загальної середньої освіти, який за вибором батьків бажає відвідувати дитина, або закладу загальної середньої освіти, на території обслуговування якого проживає, або зареєстрована дитина.

Після успішної реєстрації для кожної заяви присвоюється порядковий номер в реєстрі відповідно до дати прийняття реєстратором заяви та внесення відповідної інформації.

Прийом дітей до 1-го класу закладів загальної середньої освіти здійснюється керівником перед початком навчального року відповідно до мережі та наповнюваності 1-их класів, списків, сформованих базою даних та заяв переданих від держателя Реєстру упродовж терміну подачі заяви для зарахування дитини до 1-го класу.

Першочергово зараховуються до 1-го класу закладів загальної середньої освіти діти, які проживають на території обслуговування цієї школи.

Зарахування учнів до закладів загальної середньої освіти дозволяється на конкурсних засадах лише у випадках, якщо кількість поданих заяв на відповідний рівень загальної середньої освіти перевищує спроможність цього закладу.

Зарахування учнів до спеціалізованих шкіл дозволяється проводити на конкурсних засадах. Право на першочергове зарахування без (конкурсного відбору) до початкової школи спеціалізованих шкіл мають діти, які проживають на території обслуговування цієї школи;

Результати конкурсу оголошуються не пізніше 5 днів після його проведення. Діти зараховуються до спеціалізованої школи за наказом директора до початку навчального року.

Після оприлюднення керівником закладу загальної середньої освіти результатів конкурсного відбору заявнику, чия дитина не пройшла конкурсного відбору необхідно в терміни подачі заяви для зарахування дитини до 1-го класу пройти процедуру повторної реєстрації.

Після завершення терміну прийому заяв, на основі списків, сформованих на підставі заяв про зарахування дитини до 1-го класу, заявнику необхідно представити до адміністрацій закладів загальної середньої освіти медичну довідку встановленого зразка.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах