52007
14:47 27.032018

У Берегові розпочали святкування Днів Ференца Ракоці

Життя 2430

IMG_966026 березня в одному із залів Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ відбулось урочисте вручення дипломів випускникам мовних курсів вузу, приурочене до святкування Днів Ракоці.

Наталія Вароді, голова Центру освіти для дорослих ЗУІ, привітала присутніх і зауважила, що в сучасному світі глобалізаційних процесів украй важливим є твердження: «Скільки мов ти знаєш, стільки разів ти людина».

2017–2018 навчального року традиційно кожен бажаючий міг обрати для вивчення одну із запропонованих мов: англійську, німецьку, українську чи російську. Так, у серпні 2017-го почався набір на курси, і в першу суботу жовтня стартувало навчання. Протягом 5 місяців 248 закарпатців освоювали ази нової для себе мови у 20 групах.

На сьогодні знання іноземних мов є незамінним як з економічної, так і соціальної точки зору. Знаючи мови, людина має більше шансів знайти достойну та високооплачувану роботу, цим самим стимулює зростання попиту на кваліфікованих спеціалістів, адже для початку успішної кар’єри невід’ємним є знання хоч однієї іноземної мови. Тому у ХХІ столітті особливо важливого значення набуло бажання людей навчатися в будь-якому віці.

Наталія Вароді наголосила, що вивчення іноземної мови є нелегкою справою й основне тут – витримка. Важливим елементом навчання є й пізнання культури країни, мову якої ви вивчаєте, адже так легше зрозуміти словесні звороти та вислови.

До фінішу мовних курсів дійшло 158 слухачів, яким Наталія Вароді та проректор Ілона Ваш вручили сертифікати про закінчення навчання.

Варто додати, що ця подія стала однією із серії заходів, приурочених до святкування Днів Ракоці, які проводяться вже в 13-й раз. Дюло Фодор, проректор із науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків, у коментарі «Карпатському об’єктиву» розповів, що традиційно святкування припадають на останній тиждень березня, на день народження Ференца Ракоці ІІ (27 березня). Однак цього року заходи перенесли на кілька днів раніше у зв’язку з католицьким Великоднем.

Так, тиждень тому провели товариський матч з волейболу, який став відкриттям Днів Ракоці. Змагалися п’ять команд – дві від ЗУІ та по одній з Ужгорода, Чопа й Великої Доброні. Переможцем став колектив ужгородських волейболістів.

Крім того, 24 березня ЗУІ приймав своїх колишніх випускників, які щороку навідуються до рідного навчального закладу. Для них підготували концертну програму та виступ відомого гурту «Leander Kills».

Вікторія КОПИНЕЦЬ, фото автора

Відео: Дмитро МИСЬ

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини