50745
20:32 6.032018

В угорськомовній групі для дошкільнят НВК "Ялинка" відбулось яскраве свято весни. ФОТО

Життя 9253

Дзвінкий дитячий сміх, щасливі обличчя батьків та чарівний весняний настрій – саме така атмосфера панувала на святі дошкільнят в НВК «Ялинка». Майже рік тому тут відкрили угорськомовну групу.

1

Це стало можливим за сприяння Генерального консульства Угорщини в м. Ужгороді, а також завдяки численним проханням батьків. Наразі тут навчається 25 діток від трьох до шести років.

Вихованці групи з великим нетерпінням чекали святкової зустрічі з мамами та бабусями, аби швидше привітати і ще раз сказати про те, як сильно їх люблять.

«Свято весни і мами ми проводимо вперше. Готувалися до нього заздалегідь. Старанно вчили пісеньки, вірші, таночки. Сьогодні дітки виступали для своїх бабусь та матерів і приготували для них маленькі подаруночки, – розповідає вихователь групи Еріка Чубірко. – Хоча група існує тільки рік, результати не змусили на себе довго чекати. Дітки досить швидко освоюють угорську мову, яка для більшості з них не є рідною».

Мотивація батьків, котрі віддали своє чадо навчатися в таку групу, проста – діти набагато швидше опановують мову, ніж дорослі. Відомо, що угорська мова – одна із найскладніших, утім у дитячому віці, граючись, вивчити її значно легше.

2

«Уряд Угорщини всіма силами намагається підтримувати дошкільні навчальні заклади області, аби діти з дитинства мали можливість освоїти угорську мову, – зазначила присутня на святі консул Генерального консульства Угорщини в м. Ужгороді Яношне Беркец. – Варто наголосити на тому, що це нормальний європейський досвід, коли жителі прикордонного краю опановують мову своїх сусідів. Такі приклади можна побачити в Австрії, де на прикордонних територіях вивчають угорську, словенську та італійську. Таким чином перед дітками відкривається світ нових знань, а країни розвивають добросусідські відносини. Тому ми дуже тішимося, коли бачимо такий значний прогрес у навчанні. Вихованці цього навчального закладу буквально за рік оволоділи мовою. Тож ми наголошуємо на тому, що дітки з угорськомовних сімей потребують такої ж методики з вивчення української мови. Якщо б вони мали таку можливість, то поступово й без жодних проблем освоїли б українську».

За словами директора НВК Світлани Рибак, за рік існування угорськомовної групи було зроблено чимало. Безпосередньо завдяки підтримці Генерального консульства Угорщини в м. Ужгороді.

«Нам подарували мультимедійну техніку, закупили сучасні меблі для цієї групи. Узагалі мене приємно вразив виступ діток. Результат роботи педагогів видно одразу», – наголосила пані директор.

Тож завдяки спільним зусиллям свято в НВК «Ялинка» вдалося на славу. А підтвердженням цього стали щасливі усмішки дітей та їхніх батьків.

 

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини
18:13
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Всі новини