50176
17:46 21.022018

На Закарпатті розпочався конкурс-фестиваль «Stankovych fest»

Життя 2628

Урочистостями та концертною програмою членів журі та лауреатів стартував сьогодні (21.02) на Свалявщині другий міжнародний конкурс-фестиваль “Stankovych fest” – мистецький турнір, мета якого – підтримати творчо обдаровану молодь та відкрити нових зірок.

DSC_0081

На Закарпаття для участі у конкурсах з’їхалися понад три сотні молодих талантів з усієї України, а також сусідніх Угорщини, Словаччини, Польщі. Протягом чотирьох днів вони змагатимуться у номінаціях музичне та образотворче мистецтво, юний композитор. У творчих випробуваннях виступатимуть індивідуальні виконавці, дуети, ансамблі у декількох вікових категоріях. Зокрема цьогоріч на другому міжнародному конкурсі-фестивалі мистецтв “Stankovych fest” ввели категорію “26+”.

Учасників привітав голова журі – наш земляк, родом зі Свалявщини – всесвітньовідомий композитор Євген Станкович, на малій Батьківщині котрого й організований конкурс-фестиваль. Він побажав всім натхнення, творчих успіхів та досягнень. До присутніх звернулися і члени журі, в складі якого відомі імена – Андрій Чебикін, Володимир Микита, Михайло Чембержі, Олександр Олійник, Наталія Петій-Потапчук та багато інших.

Нагадаємо, фестивальні майданчики розгорнуться на базі двох санаторіїв Свалявщини – «Квітка полонини» та «Поляна». Конкурс в номінації «юний композитор» проведуть у школі, де вчився композитор Євген Станкович. Це стане однією з «родзинок» цьогорічного фесту.

Урочисте нагородження та гала-концерт переможців відбудеться у неділю, 25 лютого, у Свалявському районному будинку культури.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах