49970
14:53 18.022018

За підсумками вступної кампанії-2017 Ужгородський національний університет – серед лідерів в Україні. ВІДЕО

Життя 6910

UzhNU

Інформаційна система «Вступ.ОСВІТА.UA» сформувала перший рейтинг закладів вищої освіти за результатами вступної кампанії 2017 року. Дані рейтингу поділені за декількома групами і містять статистичну інформацію про кількість зарахованих на бюджет та контракт, конкурс на одне бюджетне місце, а також середній бал ЗНО вступників тощо. Ужгородський національний університет – серед лідерів: на перший курс держзамовлення зараховано 736 студентів, що є 13-м показником в Україні серед 224 вишів. Щодо зарахування на контрактну форму навчання, то тут результат ще вагоміший – УжНУ на 9-му місці серед 392 університетів України (на контрактній формі навчання є 1332 першокурсників).

Володимир СМОЛАНКА

ректор Ужгородського національного університету

Таким чином це стосується тільки вступу на перший курс. Що стосується вступу на різні форми навчання (це магістри, коледж нашого університету, а також PHD-студентів), то ми в  цьому році прийняли більше 5 тисяч студентів. Ми на сьогодні є одними із лідерів в Україні, із ТОП-10 університетів за кількістю прийому студентів. Наразі у нас навчається більше 14 тисяч студентів, що є абсолютним рекордом за усю історію існування УжНУ.

У зазначеному рейтингу УжНУ обійшов, до прикладу, Київську політехніку та Харківський національний університет. При цьому, на Закарпатті ще одним відчутним фактором є відтік абітурієнтів закордон. Втім, все ж ужгородський університет залучає до своїх лав студентів із хорошими показниками ЗНО, про що свідчить високий середній конкурс на одне бюджетне місце.

Володимир СМОЛАНКА

ректор Ужгородського національного університету

Є різниця між тим, які абітурієнти вступають у виші у Східній, Центральній Україні. Але радше не між вступниками, а ситуація зумовлена географічним фактором, оскільки ми знаходимося на кордоні 4 країн Європейської спілки.  Конкурс на одне бюджетне місце складав 12.74. Це один із найвищих показників в Україні, який свідчить про те, що до нас ідуть хороші вступники. А це найважливіше до університету.

uzhinform.com

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах