49530
10:01 11.022018

«Золоту палачінотовку» за млинці з шовдарьом: в Ужгороді триває грандіозний гастрономічний фест

Життя 1735

Справжнє свято гастрономії проходить цими вихідними у місті над Ужем. У Боздоському парку в розпалі фестиваль «Ужгородська палачінта».

1

Лююбителів смачненького зібралося чимало. Та це й не дивно з огляду на меню. Насамперед суперсмачні млинці та понад 30 видів начинок: з м’ясом, фаршем, грибами, куркою, ікрою, різними кремами та овочами, шоколадом традиційними закарпатськими лекварами та фруктами: яблуком, сливою, вишньою, полуницею та ін.

Окрім млинців тут і традиційний бограч та шашлики, печена картопля, різноманітні сири та смажені ковбаси, копчена риба та навіть веганська їжа. А щоб все це добре засвоїлось організмом, гостям фестивалю пропонували файні закарпатські вина, мед та медовуху.

Окрім роботи для шлунку на фестивалі було ще чимало цікавого. Концертна програма, цікаві конкурси, різноманітні сувеніри, унікальні виставкові стенди, харизматичні ковалі, тематичні палатки, та багато інших несподіваних сюрпризів. Наприклад, «Рух підтримки закарпатських військових» розгорнув локацію, під назвою «БЛІНДАЖ» у мілітарному стилі.

Та головною родзинкою свята став конкурс, де визначли найсмачнішу палачінту 2018 року. Головний приз – «Золоту палачінтовку» прямо тут, на очах у гостей фесту, викували ковалі. А ось головним суддею конкурсу став учасник телепроекту «МайстерШеф» Володимир Троцький, який спеціально завітав до Ужгорода для участі у святі. Боротьба була запеклою і врешті перемогла найсмачніша «палачінта» із закарпатським шовдарьом у якості начинки.

В останній день фестивалю, 11 лютого, організатори підготували не менш цікаву програму: відбудеться перший відкритий зимовий чемпіонат Ужгорода з жиму лежачи «Залізна Палачінта», фаєр-шоу від театру вогню і світла «Dragonfly», ну і, звичайно, спалення зимової Мари.

Руслан ФАТУЛА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах