49495
20:17 9.022018

Закарпатців закликають бути активними та екологічно відповідальними

Життя 3827

В Україні працює електронний сервіс Ecomapa.gov.ua, який включає інтерактивну мапу сміттєзвалищ України та мобільний додаток із функцією он-лайн сповіщення про виявленні сміттєзвалища.

180208_news_15-00Через цей сервіс  проводиться збір даних про реальний стан сміттєзвалищ з геолокаційною прив’язкою. Метою створення електронного сервісу є проведення оперативної інвентаризації всіх наявних сміттєзвалищ в Україні, як санкціонованих, так і стихійних та нанесення інформації про них на інтерактивну мапу.

Сервіс містить не лише офіційну інформацію надану органами місцевої влади, а й дає можливість скористатися сайтом і додати інформацію про стихійне сміттєзвалище кожному свідомому громадянин України. Для цього необхідно зробити кілька простих кроків: зайти на сайт, зареєструватися і надіслати своє звернення. Також електронний сервіс включає мобільний додаток на базі кількох програмних систем, який дозволяє сфотографувати будь-яке несанкціоноване сміттєзвалище та надіслати фото на веб-портал Мінприроди.

Отримана інформація оперативно опрацьовується належним чином.

У разі виявлення несанкціонованих сміттєзвалищ органи місцевої влади  зобов’язуються своєчасно їх ліквідувати. Цікаво, що кожен громадянин має змогу побачити процес вирішення питання у персональному кабінеті. Окремими шарами на карті показані дані реєстру місць видалення відходів та місць стихійних сміттєзвалищ.

Отже, інтерактивна мапа надає унікальну можливість громадянам долучитися до сфери охорони навколишнього природного середовища, надіславши звернення щодо виявлених місць стихійних сміттєзвалищ.

Департамент екології та природних ресурсів Закарпатської облдержадміністрації звертає увагу та закликає громадян бути активними та екологічно відповідальними!

До слова, інтерактивна мапа сміттєзвалищ Ecomapa.gov.ua доповнена  інформаційним сервісом, який дозволяє за кілька хвилини визначити розташування найближчого пункту приймання вторинної сировини у кожному регіоні України!

Загалом на мапі відображено понад 7оо пунктів на всій території України з їх контактними даними та класифікацією видів вторинної сировини, яку там приймають (батарейки, люмінесцентні лампи, макулатура, пластик, скло). Найбільше таких об’єктів зареєстровано у Києві (119), на Закарпатті (75), а також на Харківщині (84) та Дніпропетровщині (37).

Звичайно, зібрана в одному місці інформація про пункти приймання вторсировини не лише спростить їх пошук, але й дозволить залучати все більше громадян до роздільного збирання сміття. Це вкрай актуальна тема, враховуючи не лише зобов’язання України перед ЄС, але й весь той негативний вплив, якого зазнає природа і самі люди через неправильне поводження із відходами.

Нині питання сортування сміття вимагає нових підходів і змін у вихованні та свідомості громадян. Відомо, що змішані відходи – це сміття, а зібрані роздільно є ресурсами.
Щоб знайти необхідний об’єкт, потрібно під зображенням Інтерактивної мапи сміттєзвалищ (https://ecomapa.gov.ua/) знайти рядок «Шари» та обрати зі списку «Пункти прийому вторсировини». Позначення на карті змінять свій колір на синій, тепер залишилося серед них обрати найближчий пункт прийому.

Новий сервіс працює вже зараз дозволяє користувачам вносити корективи до розміщеної інформації у випадках, коли пункт приймання вторсировини не було виявлено за вказаною адресою або вказана контактна інформація є неточною.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини
18:13
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Всі новини