49370
08:30 9.022018

Лісівники Закарпаття обговорювали важливі питання лісомисливської сфери

Життя 3540

Засідання громадської ради при Управлінні лісового та мисливського господарства пройшло вперше у цьому році. Саме тому, більшу частина питань порядку денного було відведено результатам роботи відомства за минулий рік, про що розповів присутніми очільник управління. Розпочав із економічних здобутків зазначивши,що всі лісогосподарські підприємства області, в минулому році були й на сьогоднішній день залишаються прибутковими.

27749760_1984209621833107_1963919565049981172_n

Не оминули і боротьбу із незаконною вирубкою лісу, яка за словами головного лісівника краю, в минулому році суттєво зменшилась в порівнянні з попередніми роками. Так впродовж минулого року, відомством було зафіксовано 429 випадків браконьєрства лісового масиву, що склало більше 2 тис. кубометрів деревини, тим самим завдано збитків на суму близько 11 млн. грн.

Паралельно з цим зменшилась кількість й так званих санітарних рубок лісу, яка часто викликала шквал критики громадськості. Крім результатів роботи лісового та мисливського управління, на порядку денному засідання стояло також обговорення концепції реформування лісової галузі України, повідомила «Карпатському об’єктиву» прес-служба ЗОУЛМГ.

Запропонована Урядом концепція не була сприйнята як лісівниками так і керівниками деревообробних підприємств краю, які в минулому році свої думки висловлювали під час акції протесту. Ця позиція залишилась незмінною. Зрештою, свої доводи щодо майбутньої реформи лісової галузі члени громадської ради мають намір передати під час розширеної наради цього питання за участі членів Кабміну, яка невдовзі має відбутись у Львові.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини