На закарпатців та туристів чекає особливий тиждень угорських страв

Опубліковано: | Переглядів: 1101
  • Поділіться із друзями:

В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція організаторів VI-го Тижня угорських страв, який пройде на Закарпатті 8-11 лютого. Організатор – Закарпатська угорська туристична рада за допомогою заходу має на меті популяризувати угорські традиційні страви серед місцевого населення та туристів, які прибувають з інших регіонів України та із-за кордону. Детальніше про цьогорічний Тиждень угорських страв розказала Шарлота Чізмар, голова Берегівської районної спілки сільського туризму, заступник голови Закарпатської угорської туристичної ради.

IMG_9012

«Цього року ми продовжуємо організовувати Тиждень угорських страв. Попередні роки показали, що захід надзвичайно успішний. З року в рік все більше долучається представників готельно-ресторанних комплексів. Цього разу в акції бере участь 21 комплекс, серед них і ресторани, сільські садиби, винні погреби, – розповіла Шарлота Чізмар. – Закарпаття є багатокультурним. Ми багаті на гастрономію, а угорську кухню полюбляють».

У західно-європейських країнах така акція називається «Жирний четвер» і триває тільки один день. Закарпатська угорська туристична рада вирішила розширити акцію з 8 по 11 лютого (з четверга до неділі), вважаючи такий підхід більш ефективним в успішності заходу. У четвер знижка на страви усіх учасників акції буде 50%, всі наступні дні – 25%.

«Акція буде відбуватися за тиждень до великого поста. Тим більше, що після новорічно-різдвяних свят туристи і місцеві зголодніли і мають можливість гарно поїсти, – пояснює Шарлота Чізмар. – Участь у Тижні беруть заклади чотирьох районів: Ужгородського, Мукачівського, Виноградівського та Берегівського. Найбільше ресторанів і садиб відгукнулося саме з Берегівщини. Вигідно всім: відвідувачі фактично отримують страви по спеціальному меню, це 50% знижки (Жирний четвер), інші дні-25%.

Ресторани виграють у збільшенні відвідувачів у низький сезон, коли відвідувачів не так багато. Разом з тим популяризуються місцеві традиційні страви угорської кухні. «Важливо, щоб місцеве населеня зберігало традиції та рецепти тих страв, які готували їхні предки,- каже Шарлота Чізмар. – Ми хочемо доказати, що це дуже важливо. Як і те, що гарний недільний обід об’єднує сім’ю. Туристи дуже люблять угорську кухню: бограч гуляш, лоці, галушки, чірке попрікаш, лангоші та багато інших страв,я кі робляться з натуральних місцевих продуктів».

Крім гарних страв за півціни відвідувачі можуть взяти участь в лотереї: чеки за страви з назвою ресторану треба доставити у Берегово, до Туристичної ради, або надіслати поштою. Призи- цінні подарунки і навіть поїздки в Карпати.

Шарлота Чізмар також зауважила, що Закарпатська угорська туристична рада працює в області вже 4 роки. Основне завдання- сприяти туризму. Зокрема, представляли Закарпаття на ярмарку в Будапешті, проводили акцію Чисте Закарпаття, навчання для екскурсоводів тощо.

Тібор Біров, власник готельно-ресторанних комплексів «Гелікон» і «Шеркерт», розташований на Берегівщині, бере участь в акції від самого початку. «Ми з першої секунди відгукувалися на цей захід, зрозуміли потребу і важливість у такій акції. Приємно було, коли після першого заходу появилися туристи, які робили позитивні відгуки. Туристів з усієї України побільшало, багато приїжджає тепер також угорців, – каже Тібор Біров. – Відвідувачам економічно вигідно, і вони мають можливість посмакувати угорськими стравами, які вдома не готують. Раніше Тиждень тривав цілий тиждень, але ми побачили, що найактивніше відвідувачі йдуть з четверга, тому зосередилися більше на другій половині тижня». За словами Тібора Бірова, в його закладах готуються страви з домашніх продуктів. Наприклад, він сам вирощує щороку по 400-500 курей для бульйону, і туристи зразу відчувають різницю між домашнім бульйоном і приготованим з птиці з супермаркету. «Свинину теж свою використовуємо, каже власник ресторанно-готельних комплексів. – Мій дід завжди вчив, що свинина-це та, яка вирощується 1,5 року, а не 5 місяців. Овочі та фрукти теж з власного саду».

Організатори кажуть: туризм дуже важливий на Закарпатті, є великий потенціал. Але треба щось робити з дорогами та кордонами. Саме відсутність якісних доріг та багатогодинні черги на кордонах відлякують потенційних іноземних відвідувачів. А туристів з України зупиняють дії Укрзалізниці, яка перед новорічними святами відмінила кілька популярних поїздів із столиці на Закарпаття.

Заклади, які беруть участь у “Тижні угорських страв”:

Берегівський район:

Ресторани:

  1. Ресторан “Бетьар”, м. Берегово, пл. Героїв 4.

Тел.: +380662030917

  1. Гостинний двір “Paradise”, с. Дийда, вул. Дачна 1.

Тел.: +380508546306

  1. Pecторан “Кулоч”, с. Косонь, вул. Бочкаі, 96.

Тел.: +380966923943

  1. Ресторан “Міленіум”, м. Берегово, вул. Б. Хмельницького, 14.

Тел.: +380506654490

  1. Ресторан “Шеркерт”, м. Берегово, вул. Міговка, 13.

Тел.: +380505502217

  1. Ресторан “Гелікон”, с. Яноші, вул. Шевченка, 45.

Тел.: +380956642114

  1. Ресторан “Маленька квітка”, с. В. Бийгань, вул. Головна, 221.

Тел.: +380509850230

  1. Ресторан “Мисливська Чарда”, с. Гать, вул. Головна, 1/В.

Тел.: +380506113761

  1. Ресторан “Фемілі”, с. Велика Бийгань, вул. Леніна, 85.

Тел.: +380990203951

  1. 10. Ресторан “Ф Кока”, м. Берегово, вул. Мужайська, 61

Тел.: +380503722787

Винні підвали:

  1. Винний зал “Кіш Гордо”, с. Мужієво, вул. Уська 2.

Тел.: +380950337465

  1. Дегустаційний винний зал “Чизай”, м. Берегово, Урочище Чизай 1.

Тел.: +380314123024, +380673229910

  1. Старий підвал м. Берегово, Виноградна, 37/2.

Тел.: +380509047266

  1. Виноробство та виноградарство сімї Варга, с. Бене, вул. Ракоці 89.

Тел.: +380955428004

Сільські садиби:

15.Садиба “Паприка”, с. Боржава, вул. Кошута, 89.

Тел.: +380507453457

  1. Садиба “Телетал”, с. Бене, вул.Петефі, 45/В.

Тел.: +380505965756

Виноградівський район:

Ресторани:

  1. Ресторан “Еліза”, м. Виноградів, вул. Миру, 56/А.

Тел.: +380509183089

Мукачівський район:

Ресторани:

  1. Ресторанний комплекс “Амур”, м. Мукачево, вул. Ерделі, 36/А.

Тел.: +380955075666

  1. Ресторан “Бограч”, м. Мукачево, вул. Миру 10/12

Тел.: +380999811632

Ужгородський район:

Ресторани:

  1. Ресторан “Бограч і Банош”, м. Ужгород, вул.: Волошина 16/1а

Тел.: +380663461166

  1. Ресторан “Italia snack and Pizza”, с. Сюрте, вул. Ракоці, 59.

Тел.: +380993663930

Додаткова інформація: Сайт http://zakarpattyatourism.info/

Facebook Karpataljai, Magyar turisztika tanacs

0997192993, 0507453457

«Карпатський об’єктив»
Loading...

Анонси подій

Липень 2018
ПнВтСрЧтПтСбНд
« Чер   Сер »
       1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31      

Останні новини

Переглянути всі Останні новини
city.uz.ua Globalistic crossword

    Різне:

  • ТБ програма

  • Гороскоп

  • База крадених велосипедів

  • Рецепти

  • Погода

    • Ужгород

      Невелика хмарність до завтрашнього ранку.

      • Невелика Хмарність

        Зараз: 26.24°C/1011.13гПа

      • Хмарно

        Об 15 годині: 21.03°C/1012.18гПа

      • Хмарно

        Об 16 годині: 20.03°C/1012.48гПа

      • Хмарно

        Об 17 годині: 19.14°C/1012.74гПа

      • Хмарно

        Об 18 годині: 18.47°C/1012.74гПа

    • Мукачеве

      Невелика хмарність до завтрашнього ранку.

      • Невелика Хмарність

        Зараз: 26.28°C/1010.75гПа

      • Хмарно

        Об 15 годині: 22.21°C/1011.75гПа

      • Хмарно

        Об 16 годині: 21.21°C/1012.1гПа

      • Хмарно

        Об 17 годині: 20.23°C/1012.38гПа

      • Хмарно

        Об 18 годині: 19.35°C/1012.45гПа

    • Берегове

      Хмарно до завтрашнього ранку.

      • Хмарно

        Зараз: 25.41°C/1010.66гПа

      • Хмарно

        Об 15 годині: 21.88°C/1011.6гПа

      • Хмарно

        Об 16 годині: 21.12°C/1011.93гПа

      • Хмарно

        Об 17 годині: 20.41°C/1012.21гПа

      • Хмарно

        Об 18 годині: 19.69°C/1012.23гПа

    Ми в соцмережах:

Спецпроекти

Заробітчани

Життєві історії

Запитання юристу

Історія Закарпаття

Новини Закарпаття

Спортивні новини

Надзвичайні та кримінальні події