47457
17:39 9.012018

У середмісті Ужгорода відбулося вертепне дійство «Христос Родився! Всім возвіщаєм!»

Життя 2825

Справжню вертепну містерію влаштували на площі Театральній, одразу біля міської ялинки. Колядки, щедрівки, віншування, вертепи – такий багатий репертуар підготували ужгородцям сім творчих колективів з обласного центру.

1

Серед учасників вертепного дійства стали аматорські колективи міського центру дозвілля, загальноосвітніх навчальних закладів, молодь Горянської та Цегольнянської церков.

Учасники великої міської коляди забавляли глядачів не тільки традиційними закарпатськими колядками, але й авторськими.

До прикладу, керівник творчого колективу «Перлинка» Марія Мудранинець розповіла, що її вихованці вже кілька років поспіль беруть участь в міській коляді. Цьому передує довгий процес підготовки, адже все має бути на найвищому рівні.

«З дітками ми працюємо у музичній школі ім. Чайковського. До коляди готувалися заздалегідь, тож ці дні у нас дуже напружені. Ми колядували на телебаченні, колядували меру, ходили в гості. Над своїм репертуаром ми працюємо вже кілька років. Сьогодні звучали, як традиційні колядки, так і авторські. Ми намагаємося показати, що сучасні композитори пишуть чудові тексти. До прикладу колядки Лесі Горової, такі як «Добрий вечір люди», «Їде Бог на санях», вони звучали сьогодні», – наголосила пані Марія.

Окрім вокальних колективів потішила глядачів і церковна молодь, яка підготувала цікаві вертепи. Одними із них стали прихожани Горянської ротонди. Отець Богдан Савула розповів, що як тільки міське управління культури їх запросило взяти участь у цьому святі – вони одразу погодилися і почали готуватися.

«Наш вертеп традиційний – він показує сценку народження Христа. У нас є пастирі, царі, ангели, Ірод. Таким чином ми прославляємо новонародженого Ісуса. Для цього ми багато репетирували, шили костюми. Будемо ще колядувати по парафіях, у домівках прихожан», – розповів отець.

Тож вертепне дійство потішило усіх і ще раз нагадало, що різдвяні свята продовжуються. Глядачі із задоволенням долучалися до коляди і сповна насолоджувалися святковим дійством.

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах