46976
16:20 26.122017

У скільки закарпатцям цьогоріч обійдеться ялинка

Життя 7526

Без неї немає свята. Яскраво прибрана красуня – невід’ємний атрибут Різдва та Нового року. І малому, і дорослому вона створює святковий настрій, дарує відчуття дива, затишку й тепла.

IMG_1489

Уже кілька років поспіль у всіх містах України до свят розгортають спеціальні ялинкові базари. Ужгород не виняток. «Карпатський об’єктив» побував на одному із найбільших базарів міста.

Від різноманіття лісових красунь тут розбігаються очі. Дійсно, покупці можуть знайти святкове деревце на різний смак та гаманець.

«Ялинками торгую не перший рік. Як бачите, цьогоріч ціни на смерічки починаються від 150 грн. Ялиці продаємо від 300 грн за деревце. Найдорожчі – смереки. Гляньте, вони дійсно дуже красиві: великі, густі, з пишними гілочками. Таке деревце гарне навіть без будь-яких прикрас. Усі ялинки в нас із чипами. Тож покупець може не хвилюватися, що це якась браконьєрська вирубка», – розповідає продавчиня Марія Годованець.

Якщо вирішите придбати живу ялинку, то спочатку варто звернути увагу на її стовбур. Це основа будь-якого дерева, саме тому від стану стовбура залежить і стан дерева в цілому. Стовбур у ялинки, яка знаходиться в хорошому стані, повинен бути рівним і прямим, без тріщин, пояснюють продавці. Також у гарної, свіжої ялинки гілки мають бути пружними й еластичними. Для того щоб перевірити стан хвої, потріть голки в руках. Якщо залишається масляниста хвойна речовина із запахом смоли, значить, ялинка абсолютно свіжа.

Окрім того, на ялинковому базарі можна придбати чудову альтернативу – «кручені» ялинки. Це власноруч зроблені деревця з гілочок та різноманітних шишок. Асортимент їх дуже широкий. Ціни на такий атрибут свята починаються від 50 грн.

IMG_1503

«Чим більша ялинка, тим довше її потрібно в’язати і докладати чимало сили. До прикладу, ось таку маленьку я виготовляю за годину. Коштує вона 70 грн. Великі крутить з гілочок мій чоловік. Просимо за них 500 грн. Попит на наші ялинки чималий. Бо вони живі, пахнуть, але люди знають, що ялинку для цього не потрібно було рубати», – розповідає одна із продавчинь. Для зовсім бюджетного варіанту пропонують живі гілочки з шишками. Кажуть, і запах свята є, і по гаманцеві не сильно вдарить.

На ялинковому базарі можна також придбати і штучні ялинки. До слова, ціни на них значно нижчі, ніж у магазині.

«У мене штучні ялинки починаються від 310 грн і до 2500 грн. Купують їх досить добре. А враховуючи цьогорічні ціни на живі ялинки, то тим більше. Штучна ялинка – це дуже практично. Та й якість хороша. Виробник їх – Україна, Луцьк. Продукція сертифікована. У моїх батьків така ялинка служить уже п’ять років», – розповідає продавець Сергій.

Ціна штучної ялинки залежить не тільки від якості, але й від зручності складання. Найзручніші, однак при цьому й найдорожчі ті, що складаються, як парасолька, за кілька секунд. Решта розбираються на окремі гілки.

Утім, яку б новорічну ялинку ви собі не обрали, важливо, щоб вона принесла задоволення вам і вашій родині.

Христина БІКЛЯН

ВІДЕО: Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини