46969
15:16 26.122017

У одній із шкіл Хуста встановили сучасну систему відеоспостереження

Життя 9197

Цього місяця за ініціативи міської влади та ГO “Фойта” у рамках проекту “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду – III” у Хустській спеціалізованій школі I-III ст. №3 запрацювала нова система відеоспостереження. До цього навчальний заклад уже був обладнаний кількома внутрішніми камерами в актовій залі та коридорах біля входів та виходів із школи, однак зараз ще 6 додаткових камер відеонагляду розміщено по периметру закладу, що дає можливість відстежувати ситуацію на шкільній території, яка становить 3 га. Ще однією камерою оснащено оновлений вхід школи.

IMG_8890

Поки що робоча станція системи відеоспостереження знаходиться в кабінеті директора, де можна побачити зображення з усіх без винятку камер. У майбутньому монітори планують встановити й для охоронців, адже система дозволяє бачити все, що відбувається на великому шкільному подвір`ї. Записи з камер зберігаються на сервері протягом двох тижнів. Тому, у випадку виникнення конфліктної ситуації, батьки учнів можуть звернутися до керівника навчального закладу, подивитися потрібний їм фрагмент та з’ясувати деталі ситуації.

“Наша школа, у якій навчається 818 дітей, є однією з найбільших у місті, тож система спостереження – це свого роду профілактика різних конфліктних ситуацій. За словами вчителів, сам факт проведення відеонагляду в стінах школи дисциплінує учнів. Окрім того, це своєрідний режим безпеки школярів, адже камери щодня фіксують, хто заходить і виходить з навчального закладу”, – переконаний директор школи Віталій Рішко.

До слова, проект, загальна вартість якого склала 433 706 грн, здійснено за фінансування Європейського Союзу та Програми розвитку ООН в Україні, а також внесків з бюджету Хустської міської ради.

У рамках проекту для обслуговування системи відеонагляду було створено й комунальне підприємство “Еко-Хуст”.

“Наступною школою, де планують встановити систему відеоспостереження – 7 зовнішніх і 1 внутрішню камери – є Хустська ЗОШ I-III ст.№5. Наразі проект знаходиться на експертизі. Опісля обидва навчальні заклади приєднають до проекту “Smart city”, – повідомив “Карпатському об`єктиву” куратор проекту, директор КП “Еко-Хуст”, депутат Хустської міської ради Віктор Довганич.

Богдана КЛЕКНЕР

IMG_8835 IMG_8838 IMG_8840

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини