46787
12:55 21.122017

Закарпатцям вручили сертифікати про вивчення угорської мови

Життя 2647

У середу, 20 грудня, в атріумі Закарпатського угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ провели урочисте вручення сертифікатів про проходження курсів з вивчення угорської мови. Зазначимо, що такі курси є безкоштовними і проводять їх вже не вперше, адже наразі на Закарпатті є багато бажаючих вивчати угорську мову.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Привітати слухачів прийшли Іштван Грежо, Уповноважений уряду Угорщини, Болаж Лопперт, консул Генерального консульства Угорщини у місті Ужгород, Ангела Лукач, консул Угорщини у місті Берегово та звісно ж Ілдика Орос, ректор Закарпастького угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ та Наталія Вароді, директор Навчально-консультаційного центру ЗУІ.

Іштван Грежо у своєму виступі зауважив, що такі події як ця є визначальними, адже саме завдяки вивченню мов можна краще зрозуміти культуру один одного.

«Вітаю всіх вас із закінченням цього курсу, я знаю це була плідна та важка робота, адже угорська мова є вкрай складною. Це вже 4-ий такий курс і я радий бачити зацікавленість закарпатців у вивченні угорської, тому для нас це почесна місія – надавати допомогу у вивченні нашої рідної мови всім тим, хто цього прагне. Незважаючи на погіршення стосунків наших країн, ми й надалі хочемо залишатися хорошими сусідами та продовжувати всі наші проекти на території Закарпаття», – наголосив Іштван Грежо.

Також, Уповноважений уряду Угорщини розповів приємну новину для всіх бажаючих пройти ці курси в майбутньому – вже з січня почнеться набір нових груп, а зареєструватися цього разу можна буде і в електронній формі.

Ілдика Орос, в свою чергу, теж привітала тих краян, яким вдалося так успішно закінчити курси та звернулася до всіх на українській мові.

«Я з власного досвіду знаю, як важко вчити мову, адже я самотужки вчила українську. У мене теж не все виходило одразу, не завжди розуміла, що мені говорять носії мови, але з часом та наполегливістю все стало реальністю – чого бажаю і вам!», – зауважила пані Ілдика.

Наталія Вароді, розповіла, що стартували курси ще у квітні цього року, а заявки подали 4156 закарпатців. 156 новостворених груп вивчали мову на початковому рівні, а 83 групи проходили курси вже на середньому рівні. Також планується, започаткувати вивчення й вищого рівня для тих, хто пройшов всі попередні етапи.

Крім того, пані Наталія наголосила, що через велику кількість слухачів, сьогодні зібралися, в переважній більшості, тільки викладачі з декількома студентами, адже всіх вмістити було б досить проблематично – решта учнів отримає свої сертифікати вже від них.

Відтак, Іштван Грежо та Ілдика Орос привітали всіх слухачів курсів та вручили їм заслужені сертифікати.

Вікторія КОПИНЕЦЬ, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах