46519
11:47 18.122017

Благодійний забіг до Дня Святого Миколая зібрав рекордну кількість учасників в Ужгороді

Життя 6963

Другий рік поспіль напередодні свята Миколая в обласному центрі Закарпаття проводиться благодійний забіг «Пробіжи – допоможи!».

1

Цьогоріч ужгородська спортивна спільнота знову згуртувалася, аби подарувати діткам з малозабезпечених сімей справжнє свято.

«Узагалі це ініціатива Миколи Машіки, який створив в Ужгороді бігову спільноту «Uzhhorod Running Club». Минулого року вони вирішили, що хочуть зробити щось хороше. Тож звернулися до нас із пропозицією допомогти. Тобто вони організовують благодійну акцію, а кошти, виручені від неї, спрямуємо на якусь добру справу, – розповідає Ольга Павлова, голова ГО «Щасливі діти». – Тож уперше таку акцію провели минулоріч. Тоді нам удалося зібрати 9 тисяч гривень, і на ці кошти ми провели для діток із малозабезпечених родин свято. Цього року Микола вирішив повторити цю хорошу справу. Сподіваюся, що вона дасть свої добрі плоди».

Участь у забігу взяли понад сотню чоловік, приблизно удвічі більше, ніж торік. На вибір учасників були два маршрути: 2 та 6 км. Відповідно реєстраційний внесок становив 50 або 80 гривень.

2

«Сподіваюся, забіг стане традиційним. Тим паче, що міська рада допомогла нам в організації. Забезпечила патрульною машиною швидкої та поліції. Маршрут не важкий – ми стартуємо з площі Театральної, біжимо до мосту Масарика, облмуздрамтеатру і повертаємося на Театральну. Це дистанція «Я благодійник». Дистанція «Я спортсмен» становить три таких кола», – розповів Микола Машіка.

До забігу долучилися всі бажаючі: дорослі й малі, професійні спортсмени й аматори, люди, які просто хотіли зробити добру справу.

«Ми належимо до ужгородської бігової спільноти «Uzhhorod Running Club». Я займаюся в дорослій секції, а Вадим – у юнацькій, – розповідають ужгородці Наталя Пехньо та Вадим Мамченко. – Біг для нас – улюблене хобі.

Ми вже брали участь у Кошицькому марафоні. Тож як тільки почули, що в Ужгороді буде проводитися щось подібне, та ще й із благодійною метою, то, не замислюючись, вирішили взяти участь».

3

У різних дистанціях, але зі спільною метою бігли ужгородки Наталя Йонік та Юлія Боднар. Дівчата – колеги, працюють на заводі «Jabil». Саме там оголосили про благодійний забіг і попросили підтримати. Дівчата радо зголосилися. Кажуть, хоч раз у році потрібно зробити добру справу.

Бо добро насправді робити просто і легко. І це вкотре доводять ужгородські благодійники.

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах