45969
13:38 7.122017

Угорський Миколай привітав учнів однієї зі шкіл Берегова

Життя 6648

Вчора, 6 грудня, до Берегівської ЗОШ І-ІІ ступенів №6 імені Ганни Горват навідався Святий Миколай. Це традиційне святкування проводять тут щороку завдяки Національному інституту стратегічних досліджень Угорщини.

IMG_7440

Його голова Єно Сас вже вкотре приїхав до Берегова з почесною благодійною місією – передати подарунки всім учням школи.

«З часу заснування нашого інституту це вже стало хорошою традицією щороку приїжджати в цю школу саме на святкування Миколая. Ми з великою відповідальністю та відданістю відносимося до своїх започаткувань, адже допомогти угорським родинам, які проживають за межами Угорщини є наш обов’язок. Ми маємо підтримувати один одного у будь-яких ситуаціях, тому також допомагаємо закарпатським родинам як виховують дітей з інвалідністю», – зазначив пан Єно.

Єно Сас розповідає, що така благодійна акція розпочиналась як символічна, але з плином часу переросла в дещо більше, адже дітлахи щороку з нетерпінням чекають їхнього приходу. І цим увага до школи не обмежується. До прикладу, два роки тому завдяки Національному інституту стратегічних досліджень Угорщини в Берегівській ЗОШ №6 відкрили клас інформатики з сучасним обладнанням. Крім того, протягом років завдяки плідній співпраці Берегівської міської ради з угорськими партнерами в школі провели ремонті роботи.

Кожна дитина отримала від Святого Миколая великий пакунок з подарунками для всієї родини, що є приємним сюрпризом саме в період Адвенту. Всього, працівникам школи та її учням передали 250 подарунків.

Дітки в свою чергу підготували для Миколая та його «команди» чудові пісенні та віршовані виступи, а також театралізовану сценку. На завершення, Єно Сас подякував учням, вчителям школи та всій угорській громаді за теплий прийом.

Вікторія КОПИНЕЦЬ, фото автора

Відео: Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах