45936
11:31 7.122017

Опалювальний сезон на Закарпатті проходить без ексцесів

Життя 2196

На сьогодні опалювальний сезон в області проходить стало, без зривів. Опалюються всі заклади соціальної сфери – 574 дитсадків, 667 шкіл, 47 лікарень та 35 житлових будинків у м.Рахів.

01

Про це йшлося під час спільного засідання антикризового енергетичного штабу та оперативного штабу із питань забезпечення підготовки та стабільного проходження опалювального сезону, яке відбулося під головуванням заступника керівника краю Володимира Колеснікова.

Як повідомив директор департаменту інфраструктури, розвитку і утримання мережі автомобільних доріг загального користування місцевого значення та житлово-комунального господарства ОДА Едуард Маляр, рівень оплати за 10 місяців поточного року споживачами області за спожитий природний газ складає понад 95 відсотків, за спожиту електроенергію – майже сто відсотків. Рівень оплати житлово-комунальних послуг за десять місяців становить близько 90 відсотків.

За словами директора ТОВ «Закарпатгаз Збут» Вікторії Томинець, бюджетні установи та організації уклали з ними 600 договорів про постачання газу. Водночас моніторинг тих установ, які уклали договори не з цим товариством, виявив факти недотримання договірної дисципліни з боку постачальника. Під час торгів постачальник свідомо занижував ціну на газ, підвищуючи свою конкурентоздатність, а згодом, після укладання додаткових угод з бюджетною установою, змушував купувати блакитне паливо за підвищеною ціною, погрожуючи, у разі відмови, повним відключенням. У цих випадках фахівець радить керівникам установ звертатись до суду та домагатися визнання таких договорів недійсними.

За повідомленням Закарпатського гідрометеоцентру до кінця тижня в області потеплішає, з п’ятниці на суботу очікуються інтенсивні опади у вигляді мокрого снігу і дощу, що ускладнить проїзд автошляхами. Разом з тим, відбуватиметься танення снігу і посилиться існуючий, третій ступінь лавинонебезпеки.

В.Колесніков, звертаючись до керівництва Служби автомобільних доріг у Закарпатській області, наголосив на недопущенні таких ситуацій, яка сталася минулої неділі, 3 грудня, на трасі «Київ – Чоп», коли через інтенсивний снігопад на Абранському перевалі у Воловецькому районі утворився трикілометровий затор, оскільки вантажні фури не могли подолати підйом.

За підсумками засідання райдержадміністраціям доручено розробити алгоритм взаємодії відповідних служб із залученням патрульної поліції Ужгорода та Мукачева, Служби автомобільних доріг у Закарпатській області, обласного гідрометеоцентру, управління ДСНС України у Закарпатській області під час погіршення погодних умов, особливо на складних ділянках автомобільних доріг (перевалах). Місцеві органи влади також мають організувати функціонування, при суттєвому зниженні температури повітря, мобільних пунктів обігріву безхатченків, передбачивши харчування та медичне забезпечення.

Райдержадміністраціям, міськвиконкомам, ПАТ „Закарпатгазˮ,

ТОВ „Закарпатгаз Збутˮ, ПАТ „Закарпаттяобленерго” слід забезпечити координацію заходів з якісного проходження опалювального сезону, цілодобову роботу аварійних служб (бригад) та їх оперативне реагування на аварійні ситуації, що можуть виникнути.

Службі автомобільних доріг у Закарпатській області спільно з Управлінням ДСНС України у Закарпатській області слід забезпечити на ділянках автошляхів, які перебувають у межах гірських перевалів, встановлення пунктів обігріву та належну роботу спеціальної техніки підвищеної прохідності з урахуванням погодних умов.

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Арт-зона «Писанкове Мукачево» - чудова локація для фотосесій у центрі міста
15:56
У Будапешті діти біженців з України можуть навчатися рідною мовою
15:44
У неділю «Минай» прийматиме «Олександрію»
15:35
Прокуратура вимагає скасувати дозвільні документи для ведення будівельних робіт на привокзальній площі в Мукачеві
15:27
Поліцейські Іршави затримали наркоторговця: фігуранта помістили в ізолятор тимчасового тримання
13:34
«Ужгород за чисте довкілля»: екоакція в УжНУ
13:17
Як отримати безоплатно послуги з реабілітації в медзакладах Закарпаття: усе, що потрібно знати
12:40
ПрАТ «Закарпаттяобленерго» нагадує, чому категорично заборонено розпалювати вогонь в охоронних зонах об’єктів енергетики
12:20
На Ужгородщині відбулися змагання з важкої атлетики
12:02
Нацгвардійці провели урок мужності для ліцеїстів Мукачева
11:51
Всі новини