45504
16:00 28.112017

Лісівники Тячівщини вийшли на акцію протесту під РДА. ФОТО

Життя 2807

Сьогодні, 28 листопада, на площі перед будівлею райдержадміністрації відбулася мирна акція протесту працівників ДП «Брустурянське ЛМГ», «Мокрянське ЛМГ» та «Тячівське ЛГ», організована профспілками. Сотні працівників лісової галузі вийшли на протест проти Стратегії реформування лісового господарства, на період до 2022 року, схваленої Кабінетом Міністрів України 15 листопада 2017 року.

giFull.ashx

До лісівників вийшли голова Тячівської РДА Василь Дем’янчук та голова Тячівської районної ради Іван Фабрицій.

Вимоги протестувальників озвучив голова профкому ДП «Брустурянське ЛМГ» Михайло Декет. Він від імені колег подякував районній владі за підтримку та розуміння проблем лісової галузі, а також зачитав звернення, в якому лісівники висловлюють категоричну незгоду з кулуарним схваленням Кабінетом Міністрів України «Стратегії реформування лісового господарства на період до 2022 року», яка, на їх думку, веде до банкрутства лісової галузі та приватизації лісів.

Лісівники Тячівщини просять районну владу сприяти у вирішенні таких вимог:

  1. Відмінити рішення КМУ від 15 листопада 2017 року щодо схвалення «Стратегії реформування лісового господарства на період до 2022 року»
  2. Взяти за основу проект Стратегії розвитку та інституційного реформування лісового господарства України на період до 2022 року, розроблений фахівцями лісової галузі, міжнародних експертів та всіх зацікавлених сторін з подальшим доопрацюванням і широким обговоренням у суспільстві.
  3. Беззаперечної відмови від ідеї створення єдиного лісогосподарського підприємства (компанії), що може призвести до ліквідації діючих лісогосподарських підприємств краю
  4. Унеможливити приватизацію лісів або передачу їх в концесію
  5. Відновити фінансування лісогосподарських заходів за бюджетною програмою «Ведення лісового і мисливського господарства, охорони і захисту лісів»
  6. Передбачити пряме підпорядкування Держлісагентства Кабінету Міністрів України та виведення його з-під координації Міністерства аграрної політики та продовольства України.
  7. Внести зміни до Санітарних правил в лісах України з метою забезпечення своєчасного проведення заходів з поліпшення санітарного стану лісів
  8. Ввести єдиний електронний облік для всіх постійних лісокористувачів
  9. Терміново внести на розгляд Кабінету Міністрів України проект нормативно-правового акту «Про порядок реалізації деревини», підтриманого Громадською радою Держлісагентства України від 11 березня 2017 року
  10. Звернутися до Кабінету Міністрів України з проханням терміново переглянути Закон України «Про оцінку впливу на довкілля», який фактично зупиняє всю промислову діяльність в Україні.

Очільники району запевнили мітингувальників у підтримці і пообіцяли: робитимуть все залежне для того, щоб лісова галузь району і надалі ефективно працювала і розвивалася.

Такі мирні протести відбуваються сьогодні по всій області та Україні. А 30 листопада відбудеться обласний мирний протест на площі Народній перед будівлею Закарпатської ОДА, пише Тячів

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах