45444
16:30 27.112017

Відомий фольк-гурт «Хустяни» заспівав на словацькій «Маковицькій струні»

Життя 2609

1Минулими вихідними у Словаччині відбувся відомий 45-ий фестиваль-огляд народних пісень “Маковицька струна”. Цьогоріч гостями престижного конкурсу, що більше сорока років поспіль збирає на одній сцені самобутні співочі таланти української національної меншини в сусідній країні, стали “Хустяни” та солістка-вокалістка Дарина Степанюк із села Порошково Перечинського району. Популярний фольк-гурт із міста над Тисою приїхав на запрошення організаторів – Союзу русинів-українців Словацької Республіки. У найбільшій залі міста Пряшів – на великій сцені театру ім. Йонаша Заборского запальні хустські музиканти під чаруючі звуки баяна, акордеона, бубена, скрипки, цимбал, сопілки та контрабаса виконали 5 закарпатських пісень у сучасній обробці, завівши своїм драйвом вщент заповнену залу.

“Ми мали за честь представляти свою творчість на масштабній музичній події Словаччини – концерті переможців регіональних конкурсів. 25 листопада у Палаці спорту “Мир” мистецькі колективи приймав Бардіїв, а 26-го – Пряшів. Фестиваль було проведено на дуже високому рівні. Його учасниками стали талановиті виконавці народних пісень, дуети, тріо, колективи. До слова, фестивалю передували суворі конкурси у різних округах Пряшівського та Кошицького країв. Тобто фестиваль зібрав кращих із кращих”, – поділився з “Карпатським об`єктивом” керівник гурту Олександр Анишинець.

За словами хустян, родзинкою словацького фесту є те, що всі переможці на гала-концерті виконують свої композиції у супроводі професійного оркестру, і таке поєднання народної пісні та професійного звучання просто вражає.

Богдана КЛЕКНЕР

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах