45241
09:51 25.112017

Подарунок ліцеїстам: у Хусті відкрили два сучасні навчально-практичні центри

Життя 2798

Новим сучасним обладнанням поповнилися одразу два навчальні заклади Хуста.

IMG_8651

Так, кілька днів тому у Хустському професійному ліцеї відкрили навчально-практичний центр з професії “Монтажник санітарно-технічних систем і устаткування”.

В урочистій обстановці символічну стрічку перерізали директор департаменту освіти і науки Закарпатської ОДА Ганна Сопкова та директор ліцею Іван Роман. Для придбання обладнання  та на ремонтні роботи, які тривали майже рік, з обласного бюджету було виділено 1,5 млн. грн, з Міністерства освіти надійшло майже 628 тисяч, а для придбання спецодягу, мультимедійного обладнання та іншого виділено 140 тис.грн власних коштів.

Також новим сучасним обладнанням поповнився і Хустський професійний ліцей сфери послуг, на базі якого відкрили єдиний в області навчально-практичний центр сучасних швейних технологій і дизайну. За словами директора навчального закладу Дмитра Пригари, для його створення було виділено субвенцію в розмірі 330 тис.грн на придбання сучасного обладнання, а також 95 тис.грн  з обласного бюджету на ремонт приміщення.  За словами керівника, поява центру дасть змогу підвищити престиж професії “Швачка. Кравець. Закрійник.” та готувати кваліфікованих робітників, які в повній мірі відповідатимуть вимогам роботодавців, адже його головне завдання – підвищити якість підготовки робітничих кадрів із застосуванням інноваційних технологій.

Богдана КЛЕКНЕР, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах