45207
20:20 24.112017

Хустяни запалили свічки пам'яті. ФОТО

Життя 5097

24 листопада у Хусті біля краєзнавчого музею відбувся мітинг-реквієм до Дня вшанування пам’яті загиблих під час голодоморів. Хвилиною мовчання та щирою молитвою громадськість та духовенство згадали і тих, хто загинув на Сході України у 2013-2017 роках.

IMG_8684

Трагічні сторінки нашої історії зібрали разом хустян різного віку, статусу та політичної приналежності. З скорботними промовами виступили перший заступник Хустського міського голови Іван Фетько, голова Хустської РДА Назарій Павлій, голова Хустської районної ради Юрій Іванчо.

Опісля відбулася панахида за спокій душ невинно замучених голодом українців, вбитих на Майдані та Сході України героїв, яку очолив декан Хустського деканату о.Володимир Бабич.

“Молімося, аби нас ніколи не полишала любов до Бога і ближнього, аби ніколи не повторилося зло проти народу – жахливий геноцид ХХ століття – Голодомор, аби в країні запанував мир”, – закликав отець Володимир.

З особливим трепетом та дитячою щирістю юні жителі міста над Тисою – учасники дитячого зразкового фольклорного гурту “Цімборики” Хустської школи мистецтв (кер.Наталія Шимша) виконали духовні та патріотичні пісні. Завершальним акордом скорботного дійства стало запалення лампадок під супровід зворушливої композиції у виконанні вчителя Хустської школи мистецтв Альони Маринець.

Традиційно, в цей день хустяни, як і більшість українців, виставили у вікнах свічки та лампадки у пам’ять про померлих унаслідок злочинних дій радянської влади.

Богдана КЛЕКНЕР

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах