44578
21:21 14.112017

Закарпатських освітян ознайомили з новелами Закону України "Про освіту"

Життя 1698

Департамент освіти і науки обласної державної адміністрації провів нараду з начальниками місцевих органів управління освітою з питань упровадження Закону України „Про освіту”, прийнятого Верховною Радою України 5 вересня п.р.

171114_gol101_01_v

Директор департаменту Ганна Сопкова, зокрема, поінформувала про поетапне упровадження положень зазначеного Закону, розроблення відповідних нормативно-правових актів, передбачених Планом організації підготовки проектів актів, необхідних для забезпечення його реалізації.

У ході наради надано роз’яснення щодо дій місцевих органів управління освітою за окремими напрямками роботи, про першочергові заходи, для забезпечення належного подальшого функціонування закладів освіти та діяльності освітньої галузі.

Акцентовано увагу на реалізації Концепції „Нова українська школа”, що розпочнеться з 1 вересня 2018 року по всій Україні, та завдання, спрямовані на створення відповідних умов для навчання учнів, які підуть до 1 класу в умовах реформування освітньої галузі, та для вчителів, що стануть агентами змін освітнього процесу.

Читайте також: Україна зобов’язалася не змінювати модель навчання в угорських школах до отримання висновків Венеціанської комісії

На порядку денному і навчання дітей з особливими освітніми потребами. Адже Урядом видано ряд документів з метою зміни підходів як до організації супроводу, так і безпосередньо навчання цієї категорії осіб.

За підсумками наради ухвалено ряд рішень, спрямованих на забезпечення на всіх рівнях принципу доступності та дотримання прав людини щодо рівного доступу до здобуття якісної освіти, інформує Закарпатська ОДА.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Медики Закарпатської обласної клінічної лікарні імені Андрія Новака разом із американськими колегами консультуватимуть воїнів
13:22
Хустський міський водоканал має нового керівника
13:07
Закарпатці орють, сіють, садять. У скільки обходиться засадити город
12:52
У протистоянні з «Динамо» закарпатці зазнали поразки 
12:03
Всі новини