42616
13:07 12.102017

Через відсутність залізничних вагонів та локомотивів закарпатські дорожники припиняють роботу

Життя 1700

rss-photo-400x300Москаль: «Через відсутність залізничних вагонів та локомотивів дорожники на Закарпатті змушені припинити роботу, а румунські компанії домовляються про імпорт готового асфальту вантажіками з Румунії»

Незважаючи на теплу погоду на Закарпатті дорожні фірми, у тому числі дуже потужні закордонні компанії, які цього року заїхали в область, змушені призупиняти роботи через відсутність витратних матеріалів для виробництва асфальту.

– Мало того, що цього місяця Мінфін всупереч законодавству відібрав від нас левову частку грошей із «дорожнього експерименту», який є єдиним джерелом для капітального ремонту доріг на Закарпатті, тепер роботи зупиняються через відсутність вагонів та локомотивів, – обурюється Геннадій Москаль. – Потужні фірми збудували в області сучасні асфальто-бетонні заводи, які здатні виробляти необхідну кількість сировини, але не можуть цього зробити, бо «Укрзалізниця» не дає вагонів на доставку витратних матеріалів з інших областей України. А якщо кілька вагонів і знайдеться, немає локомотивів, які тепер задіюють тільки для експортно-імпортних перевезень. Врешті-решт за «польські експерименти» в «Укрзалізниці» має хтось відповісти, інакше складається враження, що робота блокується навмисно і йде відвертий саботаж! Дійшло до того, що румунські компанії, які зайшли цього року на Закарпаття, домовляються про доставку асфальту вантажівками з Румунії, щоб не зірвати контракти і встигнути виконати роботи до настання морозів.

Губернатор області направив прем’єр-міністру України Володимиру Гройсману телеграму з проханням терміново втрутитися в ситуацію і навести на «Укрзалізниці» лад. Тому що імпорт готового асфальту з Румунії – це нечувана річ, яка є показником ефективності «Укрзалізниці» і ганьбою для України. Наша область робить усе, щоб відремонтувати якомога більше доріг цього року, уже зроблено стільки, скільки не робилося років двадцять. Але я заявляю відверто – уся відповідальність за можливий зрив дорожніх робіт на Закарпатті лягає персонально на уряд України!

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах