42018
19:18 3.102017

Мешканців Закарпаття відзначили найвищими президентськими нагородами

Життя 5810

Почесну місію сьогодні, 3 жовтня, в камінному залі облдержадміністрації виконав керівник краю Геннадій Москаль.

DSC_0577

Так, троє іменитих закарпатських діячів мистецтва і культури стали володарями високих звань. Згідно з Указом Президента України, почесне звання «Народний  художник України» присвоєно митцю Степану Шолтесу. Майстер Мирослава Росул, яка працює в галузі декоративно-прикладного мистецтва (cтанкова та мініатюрна керамічна скульптура), отримала звання «Заслужений художник України». Почесне звання «Заслужений артист України» присвоєно співачці та фольклористці Вірі Гамазі (Баганич), яка у 60-х роках минулого століття перша виконала на професійній сцені народну баладу «Пливе кача по Тисині». Згодом пісню творчо опрацював відомий гурт «Піккардійська терція», а з 2014 року вона перетворилася на народний реквієм за загиблими на Майдані під час Революції гідності та в ході бойових дій на Донбасі.

З рук Геннадія Москаля нагрудний знак до почесного звання «Заслужений журналіст України» отримала Тетяна Літераті – журналіст «Закарпатського інформаційного центру». Вона є автором проекту «Втрачений Ужгород» – циклу матеріалів про давній Ужгород, його видатних і маловідомих особистостей, історії старовинних будівель та їх власників.

DSC_0705

Почесне звання «Заслужений природоохоронець України» отримав перший заступник начальника Державної екологічної інспекції у Закарпатській області Олександр Балега.

За гуманітарну допомогу у проведенні антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях, здійснення волонтерської діяльності в районі проведення АТО відзнакою Президента України «За гуманітарну участь в антитерористичній операції» нагороджено волонтера, начальника Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства Валерія Мургу.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах